Család

Unokáinak ő nem a híres színésznő, hanem Jutka nagyi – családjáról mesélt Halász Judit

Háromszoros nagymama, mégis ritkán beszél unokáiról.
2023. Május 15.
Halász Judit
Fotó. fotocentral

Halász Judit háromszoros nagymama, ám ritkán beszél unokáiról. A gyerekek már nagyfiúk, de nem felnőttek, így a színművésznőnek még sokat kell várnia a dédnagymama szerepre – írja a Borsonline.

A Kossuth-díjas érdemes művész tavaly év végén töltötte be a nyolcvanadik életévét. Közel hatvan éve tagja a Vígszínháznak, ahol a drámairodalom legnagyobb klasszikusaiban láthatja őt a közönség estéről estére. Több generáció számára is hatalmas értéket tett le az asztalra: verses-zenés lemezeit évtizedek óta hallgatják kicsik és nagyok egyaránt. 

Fia, Tamás 1971-ben született, három gyönyörű unokával ajándékozta meg a művésznőt. Halász Juditnak a szabadidejében a család a legfontosabb, ám csak ritkán beszél a gyerekekről, ennek pedig nagyon egyszerű oka van. „Az unokáim, Félix, Maximilián és Leó kisgyerekként szerették, amikor meséltem, énekeltem nekik lefekvés előtt, amikor nálunk aludtak. Most már nagyfiúk. Nem szeretik, ha a megkérdezésük nélkül róluk beszélek. Már a saját világukat élik, és ahogy ilyenkor a fiatalok, nem akarják, hogy a hátuk mögött ebbe bárki beleszóljon” – idézi az oldal a Star magazin interjúját.

A Kossuth-díjas színművésznő-énekesnő fia családjával korábban Amerikában élt, de Halász Judit legnagyobb örömére jó pár éve hazaköltöztek, ám a szoros kapcsolat ellenére csak ritkán hívja unokáit az előadásaira. Generációk nőttek fel a gyerekdalain, de unokáinak ő nem a híres színésznő, hanem Jutka nagyi, és szeretné, ha ez így is maradna – fogalmazott.