Család

Változékony, de egyre melegebb időre számíthatunk hétvégén

Egyre melegebb idő várható az első áprilisi hétvégén, sok napsütéssel.
2024. Április 04.
magnóliafa tavasszal
(Kép forrása: Getty Images)

Változékony, de egyre melegebb, kora nyárias idő várható sok napsütéssel az első áprilisi hétvégén, a legmelegebb órákban vasárnap akár 22-27 Celsius-fok is lehet – írja a HungaroMet Nonprofit Zrt. csütörtöki előrejelzése alapján az MTI.

Pénteken reggel a felhő- és csapadéksáv a keleti határszélről is levonul. Napközben fátyolfelhős időre számíthatunk, amely átmenetileg jobban megvastagodhat, így időszakosan szűrheti, akár zavarhatja is a napsütést. Csapadékra kicsi az esély, de a nyugatias szél élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18-24 Celsius-fok között alakul.

Szombaton változó vastagságú felhőzetre kell számítani, az ország nagy részén többórás napsütéssel. Északkeleten néhol előfordulhat gyenge eső, zápor, és a délnyugati, majd nyugati, északnyugati szél több helyütt megélénkül. Hajnalban 7-12 Celsius-fok, délután 20-26 Celsius-fok valószínű.

A hét utolsó napján napos idő várható kevés fátyolfelhővel, illetve lapos gomolyfelhővel, csapadék nélkül. Vasárnap többfelé megélénkül az északkeleti, keleti, majd a Dunántúlon a délkeleti szél. A minimum-hőmérséklet 7-15 Celsius-fok, míg a maximum 22-27 Celsius-fok között alakul.