Kelsey Shaw háromgyerekes édesanya, aki 2017-ben kezdett bele a tartósításba, amikor beköltöztek az öthektáros farmjukra. Azóta megtanulta, hogyan lehet elrakni a különböző ételeket, a marhapörkölttől a savanyúságig, amihez számos módszert bevet, az aszalástól kezdve a vizes dunsztolásig – számolt be róla a Mirror alapján a 24.hu.
Az anya elmondta, hogy a farmra költözéskor szerettek volna lassabb életet élni, és figyelni arra, hogy mit esznek és az honnan jön.
Shaw mindent befőz, csinál például mézszerű kukoricacső zselét, a paradicsom kiszárított héjából port készít, amit más ételekhez lehet adni, a gyümölcséből pedig szószt és darabolt konzervet is.
Az édesanya leltárt is vezet a kamra tartalmáról, és arról, hogy éppen mit készül csinálni. Egyszerre csak egy dolgot készít, mert így is sok idejét elveszi a dolog. Olyan élelmiszereket is elraktároz, amiket ő maga nem tud megtermelni – pl. lisztet, tésztát, rizst -, és csak ritkán, körülbelül kéthetente jár élelmiszerboltba.
Forrás: 24.hu