Egyéb

Kézzel lábbal harcol leendő férje vezetékneve ellen egy nő, hogy óvja gyermeküket

Nem mindennapi konfliktusba került egy házasodni készülő pár.
2022. Augusztus 07.
Kép: Deagreez/Getty Images

Mástanában változó, hogy a házasságkötés után a nők felveszik-e a férjük nevét, és hogy milyen formában. Akadnak olyan párok, akik mindketten felveszik a másik vezetéknevét, máshol csak a nő családneve változik, vagy csak pár betű jelzi a házasságkötést. De olyan is akad, amikor a felek úgy döntenek, nem változtatnak a nevükön. Mindegyik variációra sokfajta indok lehet.

Egy nő azonban nem mindennapi indokot osztott meg a Redditen. Azt írta, hogy ő azért nem akarja felvenni a vőlegénye nevét az esküvőjük után, hogy a majdani közös gyerekük ne azt a nevet kapja, ugyanis nem akarja megnyomorítani ezzel. Azt nem írta le pontosan, hogy milyen vezetéknévről van szó, de a jelentése valahogy így cseng: “nyomorult arc“.

A nő a leírtak szerint meg szeretné óvni a gyerekét attól, hogy ezzel a névvel keljen élnie, és egyáltalán nem érti, hogy a vőlegényének ez miért esik rosszul, miért akar kompromisszumos megoldást. A maga részéről úgy gondolja, hogy a legjobb, ha megtartja a saját nevét, és a leendő gyerekük is az kapja majd.

A kommentelők – úgy tűnik – jobban megértik a férjjelöltet, és szerintük is kompromisszumos megoldás kellene, például úgy felvenni egymás nevét, hogy az mindkettőjüknek megfeleljen. Többen kifejtették azt is, hogy szerintük semmi jót nem jelez, hogy a nő már előre egyedül akar dönteni a baba nevéről is, és egyáltalán nem ad a férje véleményére.

Ami valóban ellentmondásos az az, hogy a nő nyilván szereti a férfit, ha hozzá akar menni feleségül és nem tartja őt “nyomorultnak” a vezetékneve miatt. Mindezek ellenére érthetetlen hévvel védekezik a név ellen, olyannyira, hogy még a kezdőbetűjét sem hajlandó használni. Ki érti ezt?!

Forrás: Mirror