Egyéb

Videón a baba helyes mellre helyezése

A Semmelweis Egyetem oktatóvideói gyakorlati segítséget nyújtanak a szoptatásban, a helyes mellre helyezéstől, az anyatej tárolásán át.
2022. Augusztus 08.
(fotó: Getty Images)

Az első gyermek megszületésekor a sikeres szoptatás nem mindig egy magától értetődő folyamat, sok édesanya megküzd azért, hogy babáját minél tovább táplálhassa anyatejjel – olvashatjuk a Semmelweis Egyetem honlapján. Megkönnyítve az anyák dolgát és megelőzve a szoptatási nehézségek kialakulását az Egyetem oktatóvideókkal igyekszik segíteni. A videókban a baba helyes mellre helyezését mutatják be, illetve az anyatej tárolásáról, eltarthatóságáról kaphatunk értékes információkat.

A Semmelweis Egyetem kiemeli, hogy szakemberek hangsúlyozzák az anyatejes táplálás fontosságát, hiszen ez a babák legtermészetesebb tápláléka, emellett a szoptatás testi és lelki fejlődésre gyakorolt hatása sem elhanyagolható, hiszen egyszerre segíti a kötődést, nyugtató, altató és fájdalomcsillapító, bélmozgást fokozó hatású.

A nemzetközi és hazai ajánlások szerint a csecsemőket 6 hónapos korukig kizárólag anyatejjel érdemes táplálni, a hozzátáplálás megkezdésével is célszerű fenntartani a szoptatást lehetőleg a baba két éves koráig vagy akár azon is túl.

Forrás: Semmelweis Egyetem