Gyerek

193 ezer laptopot osztanak ki tavasszal az iskolákban

Újabb laptopok kiosztása várható tavasszal az iskolákban.
2024. Február 25.
(Kép forrása: Getty Images)

2022-ben és 2023-ban 120 ezer, illetve 140 ezer laptopot kaptak a tanárok és diákok ingyenesen az iskolákban. 2024 tavaszán további 193 ezer laptop kiosztása várható – írj a Belügyminisztérium parlamenti államtitkárának tájékoztatása alapján az MTI.

Rétvári Bence a közleményében azt is írta, hogy a kormány az eszközök biztosítása mellett sok digitális oktatási tartalmat is fejlesztett a Nemzeti Köznevelési Portálon (NKP), másnéven Okosportálon. Az állami tankönyvek mindkét sorozata elérhető okostankönyv formában, így több mint 200 okostankönyvhöz férnek hozzá ingyenesen a diákok, a tanárok munkáját pedig speciálisan a számukra fejlesztett tartalmak, kézikönyvek segítik.

A tanulást több ezer interaktív feladat és digitális tartalom támogatja. Ezek között újdonság például az interaktív periódusos rendszer, az új történelmi animációk, a fizika és kémia tantárgyhoz kapcsolódó kísérletek bemutatásához készült videósorozat, az okostérkép vagy a földrajz tananyaghoz készült “Magyarország nagytájai” videoklip-sorozat.

Forrás: MTI