Ezeket a tésztákat imádni fogjátok
1. Spenótos-baconos spagetti
Hozzávalók (4 személyre):
– 25 dkg teljes kiőrlésű spagetti
– 17 dkg bacon, kisebb darabokra vágva
– 1/2 csésze apróra vágott hagyma
– 1 konzerv csicseriborsó, lecsöpögtetve
– 6 csésze bébispenót
– ź tk őrölt pirospaprika
– só ízlés szerint
Elkészítés:
1. Egy nagy lábosban főzd ki a tésztát (kövesd a csomagoláson található utasításokat). Szűrd le, és a tészta főzővizéből 3/4 csészényit tegyél félre.
2. Eközben egy nagy serpenyőben közepes lángon pirítsd ropogósra a baconöket. Majd tedd őket papírszalvétára. A bacon zsírjából 1 evőkanálnyit hagyj a serpenyő alján, és mehet is bele a hagyma. Párold üvegesre, majd öntsd hozzá a csicseriborsót is. Pár perc hevítés után dobd hozzá a spenótot, és folyamatos kevergetés mellett süsd fonnyadásig. Sózd, paprikázd ízlés szerint.
3. Add hozzá a spagettit, és keverd jól össze őket. Majd a félrerakott tészta főzővizet evőkanalanként adagold hozzá, folyamatosan kavargatva és mindig kivárva, hogy kissé besűrűsödjön. A végén keverd bele a baconoket is.
1 adag energiatartalma: 355 kcal
2. Cukkinis-fehér babos orecchiette
Hozzávalók (4 személyre):
– 1 ek olívaolaj
– 35 dkg olasz kolbász
– 1/2 csésze apróra vágott hagyma
– 2 közepes méretű cukkini, kis kockákra vágva
– 1 konzerv (kb. 42 dkg) fehér bab lecsöpögtetve
– 1 ek finomra vágott friss rozmaring
– 1/2 tk só
– 25 dkg orecchiette tészta
– őrölt bors ízlés szerint
– ź csésze reszelt parmezán
Elkészítés:
1. Egy nagy serpenyőben hevíts fel egy evőkanál olívaolajat. Add hozzá a felkarikázott kolbászt, majd süsd, amíg kicsit megpirul. Szedd ki egy tálba, és tedd félre.
2. A kolbászsütés után megmaradt olajból egy evőkanálnyit hagyj a serpenyőben, és közepes lángon újra hevítsd fel. Dinszteld meg rajta a hagymát, majd öntsd hozzá a cukkinit, amit párolj kb. 4-6 percig. Jöhet hozzá a fehér bab, a rozmaring, a só és a bors. Az egészet kevergesd még 1-2 percig, míg a bab is kellően átmelegszik.
3. Mindeközben készítsd el a tésztát a csomagoláson leírtak szerint. Majd szűrd le, a tészta főzővizének 3/4-ét pedig tedd félre.
4. A tésztát és a félretett kolbászokat helyezd a serpenyőbe. Jól keverd össze az egészet. Majd a félrerakott tészta főzővizet evőkanalanként adagold hozzá, folyamatosan kavargatva és mindig kivárva, hogy kissé besűrűsödjön. Végül a tetejét szórd meg parmezán sajttal.
1 adag energiatartalma: 406 kcal
3. Paella-jellegű tészta
Hozzávalók (4 személyre):
– 1 és 3/4 csésze csirke húsleves alap
– 1 csipet kurkuma vagy sáfrány (elhagyható)
– 25 dkg orzo tészta (nagyszemű rizs formájú tészta)
– 1,5 csésze friss vagy fagyasztott borsó, kiolvasztva
– 2 ek olívaolaj
– 1/2 csésze apróra vágott hagyma
– 1,5 csésze konzerv vagy fagyasztott kukorica, kiolvasztva
– 45 dkg shrimp, meghámozva
– 3/4 tk só
– őrölt bors ízlés szerint
– 1,5 csésze koktélparadicsom, félbevágva
– ź csésze friss petrezselyem
Elkészítés:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy serpenyőbe tegyél 2 csésze vizet, töltsd hozzá a húsleves alapot, majd szórd bele a kurkumát/sáfrányt is, és hevítsd forrásig. Add hozzá a tésztát, és főzd készre. Az utolsó 3 percben öntsd bele a borsót is. Szűrd le, a tészta főzővizének felét pedig tedd félre.
2. Ezalatt egy nagy hőálló edényben hevítsd fel az olajat, majd dinszteld meg rajta a hagymát (6-8 perc). Öntsd hozzá a kukoricát, és főzd még 2 percig. Keverd hozzá a tésztás mixet, a félretett főzővizet és a shrimpeket. Sózd, borsozd. A tetejére helyezd rá a félbevágott koktélparadicsomokat, majd az egészet helyezd a sütőbe.
3. Süsd kb. 10-15 percig, vagyis addig, amíg magába szívja a folyadékot, a paradicsomok pedig szépen megpuhulnak. Végül szórd meg az elkészült paella tetejét friss petrezselyemmel, és tálalhatod is!
1 adag energiatartalma: 314 kcal
Kapcsolódó cikkek: