Gyerek

3 villámgyors, megúszós süti vasárnapra

Kint süt a nap, ki szeret ilyenkor a lakásban sütni? De egy kis vasárnapi sütire is mindenki vágyik. A jó hír, hogy nem kell órákat dolgozni egy finom desszertért.
2024. Február 18.
sütés nő
Kép: Getty Images

Mutatunk három megúszós receptet, amiért az egész család odalesz.

10 perces csokis piskóta

Hozzávalók: 14 dkg liszt, 20 dkg cukor, 6 dkg kakaópor, 1 tk sütőpor, fél tk szódabikarbóna, 1 csipet só, 1 tojás, 1,2 dl tej, 0,6 dl olaj, 120 ml meleg víz, 10 dkg étcsokoládé, 1 dl tejszín

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy 20×20 centis tepsit sütőpapírral.

A lisztet, a cukrot, a kakaóport, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót keverjük össze egy tálban. Adjuk hozzá a tojást, a tejet, az olajat, majd robotgéppel keverjük őket össze. Mikor egynemű, öntsük hozzá a meleg vizet is. Öntsük a tésztát a tepsibe, majd 35-40 percig süssük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Amíg hűl a tészta a csokit törjük apró darabokra, a tejszínt forrósítsuk fel, majd öntsük a csokira. Hagyjuk állni 2-3 percig, míg a csoki el nem kezd olvadni, majd alaposan keverjük őket össze.

Öntsük a csokikrémet a kihűlt süti tetejére, és egyengessük el rajta. Ha megszilárdult a krém, kész is van.

Bögre mákos

Hozzávalók: 2 bögre liszt, 1 bögre darált mák, 1 csomag sütőpor, 1 nagy csipet só, reszelt citromhéj, 2 tojás, 1 bögre cukor, 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a sütőporral, sóval, mákkal, reszelt citromhéjjal. Egy másik edényben habosítsuk a tojásokat a kétféle cukorral, majd adjuk hozzá a tejet, végül forgassuk össze a száraz résszel.  A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 35 percig sütjük és már kész is. Mák helyett dióval is szuper.

Gombóc Artúr kedvence

Mi más is lehetne, mint a híres kekszgombóc!

Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz, 15 dkg porcukor, 10 dkg vaj , 2 ek kakaópor, 1 dl tej, kókuszreszelék

Elkészítés:

A hozzávalókat a kókuszreszelék kivételével alaposan összegyúrjuk, majd félórára hűtőbe tesszük. Nedves kézzel gombócokat formázunk belőle, amiket kókuszreszelékbe forgatunk.