Gyerek

4+1 gyerekprogram nyári hőségre

Tombol a kánikula, az óvoda és az iskola kapui még hosszú zárva, így nekünk kell valami jó szórakoztatást kitalálni gyermekünknek. Csokorba szedtünk néhány ötletet, hova érdemes menekülni a hőség elől.
2014. Július 31.

1. Tarzan Park – Óriási játszópark Újpesten

A közel 2 hektáron elterülő játszóparkban hűs fák alá bújhatunk a meleg elől. A Tarzan Park nem más, mint egy tematikus elrendezésben csoportosított, újszerű játszóeszközökkel felszerelt óriás játszótér, ahol kedvünkre kalandozhatunk. A park teljes területe zárt, az itt található kulturált, higiénikus mosdók összkomfortossá, a játékok ellenőrzött minősége és az animátorok folyamatos jelenléte pedig biztonságossá teszi az itt tartózkodást.

2. Csepeli strandfürdő – Minden igényt kielégítő csobbanás

Egyre több gyerekbarát strand van már a fővárosban is, a mi egyik kedvencük a csepeli strand. Itt a család összes tagja megtalálja a megfelelő hőfokú és méretű medencét. Van itt minden, amit egy gyerek egy jó strandtól megkövetel: sodrófolyosós óriásmedence jakuzzival, nyakzuhannyal és három csúszdával. Bár a strand nem túl olcsó, folyamatos akciók vannak, sőt van kedvezményes nap is. A legkisebbekre is gondoltak, van pelenkázó és szép árnyas füves rész is.

3. Koronás Park – a királyi gyerekparadicsom

Július 25-én nyílik Székesfehérvár legújabb büszkesége, a Koronás Park, aminek célközönsége a legkisebb korosztály. A Park egy meseszép helyen, az egykori Vidámpark területén, a Csónakázó-tó és a Rózsaliget szomszédságában kapott otthont. A látogatókat több mint félszáz fa játékeszköz csábítja játékra összesen hét játéktéren, köztük a játszófaluban, a fűszerek labirintusában, a várban, vagy a koronázó dombon. A történelmi játszóparkban az egykori koronázó város múltjába is bepillanthatnak, hiszen a parkon interaktív feladatok vezetnek végig, melyek okostelefonnal és hagyományosan is elérhetők. A központi épületben választható programok között kinect játéksarok, középkort idéző programok, kosztümös bemutatók és előadások kínálnak számtalan élményt.

4. Keleti-Strand – Balatonföldvár

Az egyik legjobb hangulatú szabadstrand a Balaton partján. A hatalmas füves területen elterülő plázson, az óriási fák alatt mindig találhatunk árnyékot, de bőven van nyitott terület is a napozáshoz. A strand nagy részét homokos sportpályák – kosárlabda-, strandröplabda-, focipálya – foglalják el, így a nagyobb gyerekek is megtalálják a maguknak való szórakozást, de a kisebbek részére kialakított játszótér is nagyon kedvelt. Néhány évvel ezelőtt a strand épületeit felújították, új, akadálymentes vizesblokkot, öltözőkabinokat építettek, közösségi tereket alakítottak ki. Az eredmény magáért beszél, nem csoda, hogy az önkormányzat további áldozatokat is hoz, hogy tovább népszerűsítse a strandot: hetente két alkalommal ingyenes animátori program keretén belül gondoskodnak a legkisebbek szórakoztatásáról. Ha pedig annyira magával ragad bennünket a hely hangulata, hogy több éjszakát is Földváron töltünk, akkor mindenképp kukkantsunk be a Kultkikötő programjába, ahol nyaranta számtalan felnőtt és gyermek színházi előadás vár ránk.

+1 Nagyerdei Kultúrpark – Állatkert és Vidámpark egyben

A debreceni Nagyerdőben egy igazi csoda várja a gyermekeket: állatok és kalandok, a felfedezés élménye és a felhőtlen kikapcsolódás együtt. A kicsik életkoruktól függően részt vehetnek különféle állatkerti foglalkozáson, zoológiai szaktáborokban vagy különböző vetélkedőkön. Kevesen tudják, de a Kultúrpark növénykertként is működik, sőt az állatkert területe 1994 óta természetvédelmi oltalom alatt áll, így ha csak ejtőzünk egyet az árnyas fák alatt, akkor is Magyarország egyik legszebb parkjában tesszük mindezt. Ha pedig ráuntunk az állatnézegetésre, akkor irány a Vidámpark, ami a maga 17 játékával (elvarázsolt kastély, dodgem, óriáskerék, gyermekvasút stb.) a Tiszántúl legnagyobb állandó szórakoztató parkja.