Gyerek

A gyereknek is jót tesz, ha időt szakítanak egymásra a szülők

Sokan el sem tudják képzelni, hogy párjukkal randizzanak, ha a család élete állandóan be van táblázva, és rengeteg teendő kapcsolódik a gyerekek köré is. Pedig mindenkinek érdeke, hogy összehozzák a romantikus légyottot.
2017. Augusztus 18.

A “The Date Night Opportunity” (Randilehetőség) egy University of Virginia által útjára indított projekt, amely azt igazolja, hogy a szülők rendszeres kettesben töltött ideje elengedhetetlenül fontos a párkapcsolat – és ilyesformán a gyerekek – szempontjából is.

Azok a szülők, akik legalább heti egyszer kisajtolnak maguknak egy kis kettesben töltött időt, sokkal jobban érzik magukat a párkapcsolatukban, és sokkal kisebb eséllyel válnak el, mint azok a társaik, akik erre saját állításuk szerint képtelenek időt szakítani.

A leginkább kedvező pozitív hatások közé tartozik a kötődés magasabb foka egymás és a család iránt, a kiegyensúlyozottabb kommunikáció a felek között és a kielégítőbb, teljesebb szexuális élet.

A szakemberek szerint az sem mindegy, mivel telik az együtt töltött idő. Azok, akik a legjobban érzik magukat a kapcsolatban, nem csak egyszerűen moziba mennek vagy együtt vacsoráznak. Új és izgalmas tevékenységeket fedeznek fel közösen, ahol a stresszt lerakhatják és feltöltődhetnek. Ez akár olyan egyszerű dolog is lehet, mint a kártyázás, de a kirándulás, utazás, tánc is sokat segít.

Ezek a cikkek a témához kapcsolódnak:

Forrás: Medipress