Gyerek

A világ legfiatalabb szerzője egy 5 éves kislány, akinek megjelent az első könyve

Egy brit kislány lett a világ legfiatalabb szerzője, miután megjelent első könyve, Az elveszett macska (The Lost Cat).
2022. Február 25.
A világ legfiatalabb szerzője egy 5 éves kislány, akinek megjelent az első könyve (Fotó: Getty Images)

Az angliai Weymouthban élő Bella-Jay Dark családja igencsak megdöbbent tavaly, amikor a kislány azt mondta nekik, hogy könyvet fog írni. Szülei, Chelsie Syme és Myles Dark ekkor még úgy gondolták, hogy ez egy tipikus olyan dolog, amit a gyerekek csak úgy szoktak mondani, de egy valódi produktum lett belőle, amit hivatalosan is kiadtak – számolt be róla a Daily Mail.

A Ginger Fyre Press kiadónál elkészült a könyv, ami jelenleg 4 fontért vásárolható meg. Az elveszett macska című könyvben egy macska indul kalandra, aki később megtanul egy fontos leckét.

A világ legfiatalabb szerzője egy 5 éves kislány, akinek megjelent az első könyve

Kép forrása: Daily Mail/James Dadzitis/SWNS

“Annyira büszkék vagyunk Bellára, és őszintén alig tudjuk elhinni, ez mennyire csodálatos” – mondta el a portálnak az édesanya. “Nagyon hálásak vagyunk azért a támogatásért és elismerésért, amit eddig kapott, nagyon megérdemli.”

Az anyuka bevallotta azt is, hogy nem voltak túlzottan nagy elvárásai, amikor Bella először elmondta neki, hogy könyvet szeretne írni. De aztán elmentek egy könyvvásárra, és ott azt mondták nekik, hogy ki akarják adni a könyvet.

A kislány elmondta, hogy nagyon büszke magára, és minden más szerzőre is.

“Az összes rajzot egyedül készítette, kivéve az egyik hátulsót, amit nővére, Lacey-May alkotott” – tette hozzá az édesanya.

A kislánynak ahhoz, hogy hivatalosan is megszerezze a legfiatalabb szerző Guiness-rekorderi címét, 1000 példányt kell eladnia a könyvből. A másik két kritériumot – a könyvet egy hivatalos cégnek kell kiadnia, illetve a szerzőnek 7 évnél fiatalabbnak kell lennie – már teljesítette.