Gyerek

„Aki akarta a válást, az is megéli a gyászfolyamatot” – Bogár Zsuzsa és Vajda Péter párterapeuták, coach-ok az Anyapercekben

Egy kapcsolat vége, a válás pont olyan, mint egy gyászfolyamat. Még akkor is jár veszteségekkel, ha mi akartuk azt. Pláne, ha közös gyerekünk is van... Hogyan segíthet ebben a válásterápia?
2023. November 21.

„Egy krízis hozhat új szintet az életünkbe” – hangzik el az Anyapercek podcast legújabb epizódjában, amiben ismét Bogár Zsuzsa és Vajda Péter párterapeuták, coach-ok voltak a vendégeink. Semjén Nóra velük beszélgetett a páros terápia egy különleges formájáról, a válásterápiáról – ami segíthet ebben a komoly krízishelyzetben.

Ha gyermekek is születtek, fontos, hogy a jövőben szülőpárként továbbra is képesek legyünk együttműködni – az ő érdekükben. Ma már sokféle kapcsolattartási forma létezik; egyre többen törekszenek egyenlő részvételre – az új életmódot közösen kell kialakítani.

Mi mindenben segíthet még a válásterápia? Egyáltalán mikor, kinek lehet szükséges? Milyen témák azok, amiket jó lehet megvitatni ennek keretében? És valóban soha nem késő segítséget kérni?

Ezekről beszélgettünk két szakértőnkkel – az új epizódot itt tudjátok meghallgatni: