Gyerek

Apasztori

Vajon hogyan látja az anya az apa és a fia kettősét? Miként éli meg a fiúk kötődését, közös játékát? Olvasónk elérzékenyülve idézi fel a pillanatokat.
2012. December 15.

Nyári reggel, negyed hét van. Dénes ébredezik, első szavával az apukáját keresi. Szerencsém van, apa csak délután megy dolgozni, így kapok kis időt a szunyókálásra. Fél füllel azonban őket hallgatom.

Az apával végezhető legjobb dolgok egyike a locsolás. Elindulnak pizsamában az erkélyre, és locsolnak. Dénes viszi a két kis kannáját, amelyek néha hálótársai is, és megitatják a virágokat. Utána nagy sóhaj, végre már nem szomjasak! Aztán jöhet a mesélés. Apa ölében a fiú a kedvenc mesekönyvvel vagy egy hatalmas szótárral. A történeteket apa találja ki, a képeket Dénes keresi.

Nagyon sok közös programjuk van még: csikizés a fonalhajú babával, játszóterezés, fürdés, kirakózás. Dénes segít neki zöldséget pucolni a főzéshez, beállnak együtt a garázsba, és mindketten úgy eszik a citromot, mint más az almát. Ha bármikor kettejükre nézek, az jut eszembe, milyen szerencsés vagyok, hogy szerethetem őket!

Balázsiné Jaczkó Márta, Debrecen