Gyerek

Arra kényszeríthette a tanár a gyereket, hogy szappannal mossa ki a száját

Az anya állítása szerint a napközis tanár ara kényszerítette a gyerekét, hogy szappannal mossa ki a száját. Az iskola hatósági vizsgálatra hivatkozva nem nyilatkozik.
2023. Február 01.
Férfi mosdó
Kép: Getty Images

Még októberben történt az az eset, amit az RTL Fókusz dolgozott fel: egy ötödikes diákot arra kényszerített a napközis tanára, hogy szappannal mossa ki a száját. „Fölvitte a fiamat a tanári vécébe, és bele kellett nyomnia a szájába a szappant, miközben kérdezte tőle, hogy ízlik, finom?” – mondta a csatornának anya.

A gyerekek az udvarról mentek fel az osztályterembe, amikor a kisfiút az egyik osztálytársa piszkálni kezdte. „A kisfiam többször rászólt, az osztálytársai is tanúsítják, hogy ne piszkáljál, ne fogdosd a nyakam, és nem hagyta abba a kislány, ekkor elhagyta a kisfiam száját két csúnya szó, amit a napközis tanár meghallott.” A napközis tanár az anya szerint ezután vitte fel fiát a tanári vécébe.

A kisfiú nem mesélte el otthon a történetet, azt az egyik osztálytársa hangüzenetben mondta el az anyának. Ezután a kisfiú is megerősítette, hogy mi történt vele. Az anya feljelentette a tanárt és úgy tudja a rendőrség már ki is hallgatta. A tanár azóta is az iskolában dolgozik. „A kisfiamat ki kellett, hogy vegyem a napköziből, kérvényeztem, hogy kerüljük a személyes kontaktust. Ez a tanár pedig azóta is ott van.” Hozzátette: hiába telt el három hónap, a fia nem tudta feldolgozni a történteket és megrendült a bizalma a felnőttekben.

Az RTL megkereste az iskolát, az igazgató a folyamatban lévő hatósági vizsgálatra hivatkozva azt írta, nem áll módjában nyilatkozni.

forrás: RTL.hu