Gyerek

Az egyke gyerekek boldogabbak?

Az egyke gyerekek boldogabbak, mint azok, akiknek testvérekkel kell megküzdeniük szüleik figyelméért - derült ki egy tanulmányból.
2010. November 22.

Az egyik ok, amiért a testvér nélkül felnövő gyerekek magabiztosabbak és elégedettebbek, mert kimaradnak a “testvérháborúból”, mivel a gyerekek harmada arról számol be, hogy rendszeresen megveri a testvére. Ráadásul a testvérek gyakran lopnak is egymástól, és csúfolódnak.

Az adatok a brit Understanding Society (Megérteni a társadalmat), családi életet vizsgáló felmérésből származtak, mely 40.000 otthonban lakó 100.000 embert követett nyomon. Az eredmények a State of Nation című magazinban jelentek meg. “A testvérekkel élők több mint fele (54 százalék) szenved el valamilyen bántalmazást otthon” – mondta el Dieter Wolke professzor a Warwicki Egyetemről, aki a testvér-rivalizálást kutatja.

A kutató szerint a gyerekek közti feszültség kihathat a szülőkre is. “Mesélik, hogy a veszekedő testvérek miatt a szülők is idegesek lesznek, néhányan egyszerűen egy idő után már meg sem kísérlik szétválasztani őket.”

Forrás: Medipress