Gyerek

Bátorságpolip is segített az eperallergiás kislányon

A kislány egész testén kiütések jelentek meg, miután életében először evett epret. A mentők és a bátorságpolip azonban gyorsan a helyszínre érkeztek.
2024. Április 29.
polip játék
Kép: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Egy öt év körüli budapesti kislány életében először evett epret. A gyümölcs elfogyasztása után kiütések jelentek meg az egész testén. A család azonnal hívta a mentőket, akik perceken belül a helyszínre is értek és megkezdték az ijedt kislány ellátását – írja az Országos Mentőszolgálat Facebook-posztjában.

Az arra érzékenyeknél csalánkiütést okozhat a magas hisztamin tartalmú ételek, így például az eper fogyasztása is. A csalánkiütés testszerte jelentkező, viszkető foltok gyorsan, akár percek alatt kialakulhatnak. Súlyosabb esetekben a kiütések mellett az ajkak, szemhéjak és nyelv duzzanata is megfigyelhető.

 

A mentőápoló egy gumikesztyűvel és egy filctollal bátorságot adó csodapolipot hívott segítségül, amely hamar megnyugtatta és mosolyra derítette a kislányt. A kislányt stabil állapotban kórházba szállították. „A bátorságpolip és bajtársaink kedves, megnyugtató szavai olyan nagy hatással voltak a kislányra, hogy miután hazamehetett a kórházból, első dolgai közé tartozott egy gyönyörű rajzot készíteni a mentőknek” – írja a Mentőszolgálat.