Gyerek

Budapesten épült fel a világ legmagasabb LEGO Tornya

Vasárnap, gyereknapon, egykor ért véget a LEGO Torony építése, amelynek lezárásában Rogán Antal, az V. kerület polgármestere, és Tom Nørring dán nagykövet is részt vett.
2014. Május 28.

Hatalmas tömeg várta a Szent István Bazilikánál épülő, 500 ezer LEGO kockából álló torony elkészülését, amelyet a Guinness képviselője hitelesített. 5 napon át, 40 órás építéssel közel 6000 gyermek segített az elemek összeillesztésében, amelyet hivatalos dán LEGO építőmesterek helyeztek egymásra körülbelül fél óránként, így létrehozva a 34,76 méteres magas LEGO Tornyot. Az idei 46. LEGO Toronyépítési Világrekord alkalmával 33 centiméterrel sikerült meghaladni az előző éves rekordot, amelyet amerikai diákok állítottak fel. A szerdától vasárnapig tartó izgalmas programsorozaton közel 40 ezer ember vett részt, vagy próbáltatta meg magát valamilyen versenyen.

Sashegyi Zsolt, a LEGO Store Budapest marketing igazgatója, illetve az esemény főszervezője a következőket nyilatkozta a Guinness-rekord kapcsán: “Úgy gondolom, hogy egy sikeres és tényleg világraszóló eseményt valósítottunk meg Budapest szívében. Ez a Guinness-rekord egy közös siker, amely nem jöhetett volna létre a több mint 6000 lelkes építő és a közel 40 ezer idelátogató közreműködése és segítsége nélkül. Bízom benne, hogy LEGO Store Budapest szervezésében nemsokára egy hasonló színvonalú rendezvénnyel újra mosolyt csalhatunk a gyermekek arcára!”

A világrekord kísérlet egyik fő célkitűzése az volt, hogy a lehető legtöbb családnak nyújtson feledhetetlen élményt, amelyre nemcsak a gyermekek, hanem szüleik is sokáig emlékeznek majd. A rendezvény sikerességét nemcsak a Guinness-rekord elérése, hanem látogatóinak száma is bizonyítja, így minden szempont alapján elérte céljait.