Gyerek

Buszban hagyott kislány – a gyerekek állítólag szóltak a sofőrnek, hogy valaki még fent van

Rémálom, ami Tomajmonostorán történt tavalyelőtt. Ahogy egyre több részlet derül ki az esetről, még inkább érthetetlen.
2024. Január 17.
(A kép illusztráció. A kép forrása: Getty Images)

Tavalyelőtt júniusban Tomajmonostorán történt a tragédia: egy négyéves kislányt felejtettek egy gyerekeket szállító kisbuszban. A kislány több mint hat órát volt a felforrósodott buszban, ahol eszméletét vesztette, és hőgutát kapott. Inezt kórházba szállították, de sajnos három nappal később meghalt.
A buszt vezető sofőrt halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetéssel vádolták meg – 1 év 10 hónap fogházbüntetésre téve indítványt –, ám a férfi nem vallotta magát bűnösnek, hangzott el a TV2 Tények hírműsorában.
Az 57 éves buszsofőr ügyében folytatódott a tárgyalás, ahol a szakértő kiegészítette, hogy miben hibázott: köteles utaslistát beszerezni, a felszállásnál a felszállókat ellenőrizni, leszálláskor ellenőrizni, hogy üres-e a gépjármű. Ettől függetlenül a hír alatti kommentekben többen feszegették a pedagógusok felelősségét is, illetve hiányolták az utaskísérőt.
A Tények szerint a gyerekek látták, hogy a kislány még a buszon van, és szóltak is a sofőrnek erről. A gyerekek vallomásából a bíró olvasott fel – hangzott el a Tényekben -: „Ült az ülésen, nem zajongott, nem kiabált, meg amúgy is csendes kislány”. A Tények szerint a sofőr azt mondta, hogy nem hallotta, hogy a gyerekek figyelmeztetik. Az ügyben a tárgyalás a jövő héten folytatódik.