Gyerek

Kóbor cicákkal tanulnak együtt a gyerekek ebben az általános iskolában

Az osztálylétszám 19, a cicák pedig 30-an vannak!
2023. Március 10.
Fotó: Getty Images

Senki előtt sem titok ma már az a kutatási eredmény, hogy a háziállatok közelsége növelheti mind a gyerekek, mind a felnőttek koncentrációját és szellemi teljesítményét, ezért is engednek be négylábúakat egyre több munkahelyre.

A törökországi Izmir nevű városban azonban ennél is messzebbre mentek: a vezetőség ötletét megvalósítva 30 kóbor cicát fogadott be az egyik osztály, így bőven van választék, kit simogassanak a tanulók.

Négylábú osztálytársak

A pedagógusok úgy vélik, az első pillanattól fogva nyugodtabbá és otthonosabbá vált az osztályterem a cicák érkezésével. Ugyanakkor a macskák is jól járnak az akcióval, hiszen fedél került a fejük fölé és hozzájárulnak ahhoz, hogy a kisdiákok leckét vegyenek felelős állattartásból, ami a jövőre nézve is igen fontos.

Amióta macskákkal teli a tanterem, a gyerekek sokkal szívesebben járnak iskolába, és a tanulmányi eredményükön is pozitív változást vettek észre a tanítók.

Macska az iskolában

Fotó: Getty Images

Óra alatt simogatás, szünetben játék

Tulajdonképpen egy cicamenhelyt hoztunk létre az iskolában. A macskák és a gyerek között mostanra nagyon szoros kötelék alakult ki, a tanulók közül többen hétvégén is bejárnak, hogy gondját viseljék kedvenceiknek. A munkára egyáltalán nem nyűgként tekintenek, örömmel takarítják a cicák helyét és az etetés is kedvelt program a diákjaink körében” – mesélte az egyik iskolai dolgozó.

A gyerekek nagy örömére a macskákkal való játék is a feladataik közé tartozik, ami szintén kapós program lett az iskolában. „Mindig is szerettem a macskákat, szerintem gyönyörű állatok. A tanítóinknak köszönhetően még közelebb kerülhettem hozzájuk, és a korábbinál is jobban imádom őket. Minden nap gondjukat viseljük, órákat alatt simogatjuk őket, a szünetben pedig játszunk velük” – mesélte a cicás mindennapokról az egyik nebuló.

Forrás: Via, Fotó: Getty Images