Gyerek

Családi napközi a dolgozóknak

Nem könnyű feladat a munkát és a karriert összehangolni. A bölcsődék, óvodák teltházzal működnek, sokszor pedig a nagy távolság okoz gondot a munkába járó szülőknek. A dunaújvárosi kórházban ezért családi napközit alakítanak ki a dolgozók segítségére.
2012. Január 22.

A családi napközit a Szent Pantaleon Kórház-Rendelőintézetben, a régi mentőállomásterületén lesz kialakítva. Mészáros Lajos főigazgató-főorvos elmondta, hogy a dolgozóik körében komoly igény volt a családi napközire, többeknek okozott gondokat gyermekük elhelyezése,mert a városi és környékbeli intézmények befogadóképességekorlátozott.

Elsősorban a váltott műszakban dolgozók vehetik majd igénybe aszolgáltatásokat; a családi napközi maximálisan igazodik amunkarendhez, így nemcsak hétköznap, hanem hétvégén is üzemel majd. Atervek szerint három csoportszobát alakítanak ki az új mentőállomásátadásával szabaddá váló épületben, ezek 7-7 gyermek elhelyezésérelennének alkalmasak. A napközbeni ellátás mellett játszóház is működnea gyermekek rövidebb, 1-2 órás megőrzését kérő szülők igényei alapján.Az elképzelések szerint bölcsődés kortól kisiskolás korig fogadnakmajd gyerekeket. A családi napközi fenntartásához államinormatívát fognak igényelni, emellett a szülőktől az önkormányzatifenntartású óvodákéhoz hasonló mértékű hozzájárulást kérnek majd – olvasható az MTI-n.