Gyerek

Családi programajánló az őszi szünetre

Itt az őszi szünet! Jöjjön néhány izgalmas programötlet, amellyel biztosan szerezhetünk egy-két nagyszerű élményt.
2018. Október 27.
Ősszel kirándulni is érdemes elmenni

A szentendrei Skanzenben izgalmas, tematikus biciklitúrákat tehetünk: minden nap más-más téma mentén tekerhetünk végig a múzeumon, szakemberek vezetésével, ráadásul így olyan helyszíneket is felfedezhetünk, melyek egyébként rejtve maradnak a látogatók elől. A biciklis túrák közös ital- és ételkóstolóval, kézműveskedéssel érnek véget. Kifejezetten gyerekeknek ajánlják október 31-én és november 3-án a Skanzen mesekönyvére épített túrát, melyben Mákszem és Gubó nyomába eredhetünk. A programok előzetes regisztrációhoz kötöttek! További információkat itt találtok!

Hétvégén, október 26. és 28. között rendezik az Országos Rajzfilmünnepet, melyen ingyenes filmvetítésekkel, családi és gyerekprogramokkal várnak mindenkit, ráadásul rengeteg helyszínből lehet választani. Lesznek igazi klasszikus rajzfilmek – például számos helyen lehet megnézni az idén negyvenéves Kockásfülű Nyúl epizódjait -, de modern alkotások is. A programok ingyenesek! Itt tudtok válogatni a vetítések és a programok között.

A nagyobbacskáknak ajánljuk a Budapesti Történeti Múzeum Vármúzeumában szervezett egynapos Koldus és Királyfi táborokat, melyben a gyerekek Mark Twain művén és a kiállításokon keresztül ismerkedhetnek meg a középkori palotában, illetve a városban zajló élettel. Jelmezbe öltözni, kézműveskedni is lehet. A részvételi díj 5000 Ft, mely a meleg ebédet is tartalmazza. További információkat ide kattintva találtok.

November 4-ig még megnézhetitek a Mezőgazdasági Múzeum interaktív kiállítását, a Bűvös Erdőt. A mesebeli kaland során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, játékos fejtörők és megbűvölt erdőlakók teszik próbára bátorságukat, ügyességüket és érzékeiket. A kiállítás és játék során a résztvevők kideríthetik, hogy képesek-e ellenállni az erdei varázsétkeknek, kifog-e rajtuk egy láthatatlan erdőlakó, vajon beleesnek-e az illatcsapdába, és meg tudják-e fejteni a Boszorkányvár végső rejtélyét, mely végleg kiseprűzi a betolakodót az erdőből. Az illúziók és megtévesztések leleplezéséhez jó orra, éles szemre és biztos fülre is szükségük lesz. Ám ha minden akadályt sikerrel vesznek, a jutalom sem marad el! A kiállítás és a játék nagyjából 1,5 órát vesz igénybe, 4 éves kortól ajánlják. A felnőttjegy 1750 Ft, a gyermekjegy 1550 Ft. További információkat itt találhattok

A Budapesti Állatkert az őszi szünetben kellemes kikapcsolódást kínál a gyermekes családok részére. Ráadásul, a 14 év alatti gyermekek csupán 200 Ft-os áron látogathatják az Állatkertet és a Holnemvolt Várat! Természetesen ezeken a napokon is lesznek LégyOtt programok!

Ezt is érdemes elolvasni: