Gyerek

Csodaklassz gyerekkönyv mutatja meg, mi jár a 7 évesek fejében

Anti Saar észt író neve nem ismeretlen a magyar olvasóknak, hiszen 2018-ban nálunk is megjelent az első könyve, Így mennek nálunk a dolgok címmel.
2024. Február 23.
Mart a pácban könyvajánló
A Cser Kiadó gondozásában megjelent könyvújdonságban a hétéves Marttal tarthatunk öt mesén keresztül, amelyekben folyton pácba kerül. Jó hír, hogy a végére mindig kikeverdik belőle!

Mart, aki folyton pácba kerül

Mart jó fej hétéves kisfiú. Egy kedves városkában él az anyukájával, az apukájával, a bátyjával, Jooseppel és a kishúgával, Leenával. Nyugodt és boldog az élete, de időről időre adódnak nehéz helyzetek, amelyekre Mart nem talál jó megoldást.
 
Például amikor a szomszédban lakó kislány, Kaisa azzal kezdi cukkolni, hogy nem tud szaltózni a trambulinon. Vagy egyedül marad a boltban a pénztár előtti sorban. Vagy nem tud időben leszállni a buszról…
 
Mart gondosan mérlegeli a lehetséges megoldásokat, hogy megtalálja a legjobbat. Ezek a történetek mind arról szólnak, hogyan boldogul egy kisfiú különféle szorongatott helyzetekben. Itt bele is tudsz olvasni!
 
Ha megtetszett Mart, minden bizonnyal Anti Saar korábbi könyvét, amelyet a Libri 2019-es Év Gyerekkönyve díjára jelöltek, és az Észt Gyerekirodalmi Központ az év legkülönlegesebb gyerekkönyvének járó díjjal tüntetett ki, szintén szeretni fogjátok! 
 
A magyar változatot mindkét esetben Patat Bence fordításának köszönhetjük – az ő neve ezúttal is garantálja a gördülékeny és felejthetetlen könyvélményt!
 

A szerzőről

Anti Saar 1980-ban született, az észtországi Tartuban él, íróként, fordítóként és játéktervezőként tevékenykedik. Így mennek nálunk a dolgok című díjnyertes kötete 2018-ban jelent meg a Cser Kiadónál.