Gyerek

Dióval a bélrák ellen!

A UConn Health és a Jackson Laboratórium kutatói arra a felismerésre jutottak, hogy a diófogyasztás csökkenti a bélrák kialakulásának kockázatát.
2016. Július 08.

A kísérlet során a megfigyelt egerek napi kalóriabevitelének 7-10,5 százalékát a dió tette ki, és azt tapasztalták, hogy ezeknél a rágcsálóknál kisebb arányban jelentkezett bélrák, mint azoknál, akik nem kaptak diót. Ez a mennyiség egy ember esetében nagyjából napi 28 gramm diónak felel meg.

Amint arra a kutatást vezető Daniel W. Rosenberg felhívta a figyelmet, a diónak számos jótékony hatása van, és most úgy tűnik, probiotikumként is képes működni, ezáltal védelmet nyújt a belek számára a tumorral szemben.

A dió bármely egyéb mogyoróféleségnél több poli-szaturálatlan zsírsavat tartalmaz, emellett E-vitaminban is igen gazdag. Korábbi vizsgálatok már kimutatták, hogy a szívbetegség, a cukorbetegség, valamint különféle neurológiai rendellenességek ellen is megvéd, most pedig bebizonyosodott, hogy a világon előforduló harmadik leggyakoribb ráktípus, a bélrák ellen is védelmet nyújt.

Kapcsolódó cikkeink:

  • A dió anélkül csökkenti a koleszterinszintet, hogy híznánk tőle
  • Ha terhes vagy, egyél sok diót!
  • Tovább élhet, aki diót eszik
  • Forrás: Medipress