Gyerek

Zavarta a hotel vendégeit egy sérült fiú, eldugott asztalhoz akarták ültetni a szüleivel

„Megaláztak és mérhetetlenül megbántottak, ezért azonnal eljöttünk onnan” – mesélte egy ritka örökletes betegségben érintett fiú anyukája, akivel egy négycsillagos szálloda éttermében tudatták, hogy a fia nem kívánatos vendég.
2023. Március 21.
Cecilia Bonaccorsi és fia, Tommaso
Cecilia és Tommaso

Az eset az elmúlt hetekben történt Olaszországban. Cecilia Bonaccorsi fia, Tommaso egy ritka genetikai betegséggel született: a Norrie szindróma miatt nem lát és szellemileg is sérült. Szülei ettől függetlenül törekszenek arra, hogy a család a lehető legteljesebb életet élje, ezért kerekedtek fel ismét a gyönyörű hegyeiről híres Trentinoba, ahol az egyik négycsillagos szállodában csúnya meglepetésben volt részük.

Nem vált be az új hotel

„A szálloda dolgozói át akartak ültetni bennünket egy üres különterembe a fiunk miatt, nehogy zavarjuk a többi vendéget az étteremben” – mesélte az olasz lapoknak az anyuka, aki korábban soha nem került ilyen méltatlan helyzetbe. Ahogy Cecilia férje, Remo Pimpinelli hozzátette, eddig sehol senkit nem zavart a fiuk betegsége, még a külföldi útjaik is zökkenőmentesek voltak. „Bár Tommaso nem lát, lelkes rajongója a hegyeknek, ezért kicsi kora óta rendszeresen elhozzuk ide Rómából” – folytatta a családapa.

Idén úgy alakult, hogy a hotel, ahova rendszeresen visszajártak, megtelt, ezért egy másik szállodában foglaltak szobát. Az anyuka, pont azért, hogy elkerülje a kellemetlenségeket, érkezésük előtt egy e-mailt is küldött a hotelnek, amelyben kifejtette, hogy harmadik gyermeke sérült. Emiatt különösen rosszul érintette a családot a szállodában dolgozók tapintatlansága, amit a szülők nem hagytak annyiban.

Utólag könnyű bocsánatot kérni

„A vacsora után szóltak, hogy a következő napon reggelizzünk egy különteremben, mert Tommaso jelenléte az étteremben több vendégnek is gondot okozott” – fejtették ki a szülők. A fiú nem okozott felfordulást, egyszerűen annyi történt, hogy az evéshez szakállkát viselt és többször is az édesanyja segített neki az evésben. „Számunkra ez a látvány természetes, de úgy tűnik, mások számára elfogadhatatlan” – részletezte Cecilia. 

Mivel a szülők mindketten úgy érezték, hogy a hotel kérése rendkívül megalázó és sértő, azonnal félbeszakították a vakációjukat és visszatértek Rómába. Érkezésük után elmesélték a sajtóban, hogy milyen bánásmódban volt részük, melynek hatására a szálloda egy e-mailben bocsánatot kért a családtól. „Sajnálom, de nem fogadom el a bocsánatkérést. Amíg ott voltunk, senki sem kért tőlünk elnézést és egyik alkalmazott sem marasztalt bennünket. Most, hogy nyilvánosságot kapott az ügy, könnyű e-mailben bocsánatot kérni” – reagált az édesanya, aki úgy érzi, még mindig komoly „kulturális harcot” kell vívnia a sérült gyermeket nevelő családoknak azért, hogy elfogadják a másságukat.

Forrás: Via, Fotó: Cecilia Bonaccorsi (Facebook)