Gyerek

Mostantól minden leletünket elérhetjük ezzel az appal

Mostantól mindig a zsebünkben lehet az összes egészségügyi dokumentumunk.
2023. Július 04.
nő mobillal
(Kép forrása: Getty Images)

Újabb funkciókkal bővült az EgészségAblak mobil alkalmazás a 2,3 millió felhasználó számára – nyilatkozta Rétvári Bence, a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára az MTI-nek.

Egyrészről minden, az EESZT indulása óta feltöltött egészségügyi dokumentum elérhetővé vált, másrészről az alkalmazásból közvetlenül hívható az Egészségvonal. Most már mindenkinek mindig a zsebében lehet az összes egészségügyi dokumentuma – mondta.

Az elmúlt másfél hónapban, a sikeres tesztidőszak során 90 napra visszamenőleg lehetett megtekinteni az egészségügyi dokumentumokat az applikációban. Mostantól viszont nemcsak az elmúlt három hónap, hanem az EESZT indulása óta feltöltött valamennyi laboreredmény, ambuláns lap, vizsgálati lelet, zárójelentés és minden egyes orvosi dokumentum megtekinthető és letölthető az alkalmazásban is.

Így nem jelenthet gondot az sem, ha egy korábban kézhez kapott leletet nem találunk otthon vagy elfelejtjük magunkkal vinni az orvoshoz.

Az egyszer már letöltött dokumentumok offline állapotban is elérhetőek az alkalmazásban – ismertette az államtitkár.

További újdonság, hogy közvetlenül hívható az 1812-es Egészségvonal az app-ból, a hét minden napján, 0-24 óráig. Itt egészségügyi szolgáltatásokkal kapcsolatban tudnak általános tájékoztatást nyújtani, segíteni a szolgáltatók keresésében, speciális egészségügyi ellátásokkal kapcsolatban, szűrővizsgálatokkal és gyógyszerellátással, illetve az EESZT-vel kapcsolatos kérdésekben.

Az EgészségAblak alkalmazás mindenki számára ingyenesen letölthető. Az első használathoz TAJ-számra, Ügyfélkapu-azonosítóra és jelszóra van szükségünk, a további belépéseknél azonban már egyszerűen ujjlenyomattal is tudjuk magunkat azonosítani. Az új funkciók július 1-jétől elérhetők, a mobiltelefonon történő alkalmazásfrissítést követően használhatók.

Rétvári Bence elmondta az MTI-nek, hogy az applikáció a következő hónapokban további funkciókkal bővül.

Forrás: MTI