Gyerek

Elektromos autóval mennek a szívműtétre a gyerekek

Egy adományozó a szívsebész ismerőse facebookos posztja után döntött úgy, hogy segíteni szeretne. A kardiológiai intézet beteg gyerekei most már elektromos kisautóval mennek a műtőbe.
2017. Szeptember 11.

Külföldi példák már vannak arra, hogy egy kórház beteg kisgyerekeit hogyan próbálják nyugtatni és felvidítani egy-egy műtét előtt. A hvg.hu idézi fel azt, hogy a Rolls-Royce csapata például 400 óra alatt épített egy játékautót, amit a Chichesterben működő St. Richard’s kórház ambuláns gyerekosztályának adományoztak.

Szabó Pál egy facebookos poszt miatt döntött úgy, hogy segíteni szeretne a szívműtétre váró rémült gyerekeknek. Ahogy posztjában írja: egy szívsebész ismerőse bejegyzése után döntött úgy, hogy Magyarországon is kéne ilyesfajta segítség. „Amerikában több kórházban a gyerekek elektromos autóval mennek a műtőig, ergo nincs rajtuk az a félelem, stressz ami amúgy nyomná a kis lelküket. Ezen felbuzdulva, több hónapos intézést követően ma beszállítottam ezt a Mercedes GLS-63 AMG-t! Gyerekek, ha ti még láttatok örömet…- írja az adomáynozó férfi a Facebookon.

Elektromos autóval mennek a szívműtétre a gyerekek

A játékautó a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetbe került, a gyerekek pedig rögtön ki is próbálták az autót. A posztot nagyon sokan, több ezren osztották meg és hozzászólásokból az derül ki, hogy mindenki méltatja az adományozót és az ötletet is.

Kapcsolódó cikkeink:

Ha másként ver a szív – Mit kell tudni a tachycardiáról és a bradycardiáról?

Veleszületett és szerzett szívbetegségek

Gyermekkori szívbetegségek

Forrás: HVG.hu