Gyerek

Hatévesen eladományozta a haját és még 600 fontot is gyűjtött

A hatéves Maisie hosszú haját bubifrizurára vágatta, hogy így segítsen olyan gyerekeknek, akik betegség miatt elvesztették saját hajukat.
2023. Március 06.
Hajadomány
Kép: Getty Images

A baldertoni Maisie Creswell saját elhatározásából döntött úgy, hogy levágatja hosszú haját jótékony céllal: olyan alapítványnak adományozza, akik abban segítenek, hogy a haja beteg gyermekhez kerüljön. A kislány szülei a newarkadvertiser.co.uk-nak elmondták, hogy Maisie ötlete volt, hogy haját eladományozza, ők pedig nagyon büszkék rá.

A szalonban a hatéves kislányt egy speciális hajmosással várták, hogy az alkalomhoz illően különlegesnek érezze magát. Szereti új frizuráját, mert sokkal rövidebb idő megszárítani.

A család a hajadomány mellett pénzbeli adományt is gyűjtött: 250 fontot szerettek volna, de már több mint 600 font gyűlt össze. Az adományokat a család egy olyan alapítványnak adja, akiknek az a küldetésük, hogy így segítsenek olyan beteg gyerekeknek, akik elveszítették saját hajukat.

A hajvágásról és Maisie-ről készült képeket ezen az oldalon nézhetjük meg.

Magyarországon is van lehetőségünk hajat adományozni, az nlc.hu egy korábbi cikke számolt be a Die Haarspender Egyesületről:  ők 200 osztrák, német, svájci és magyar fodrász közreműködésével hajadományokkal segítik a daganatos, valamint a foltos hajhullásban érintett gyerekeket. A hajadományozás menete: bárki, akinek a haja minimum 30 centi hosszú, az egyesülettel kapcsolatban álló fodrászathoz látogat, ahol szakszerűen levágják a haját. Ezután az adományozó vagy a fodrászat juttatja el a copfot az alapítványhoz.

Forrás: newarkadvertiser.co.uk