Gyerek

Ellopták egy 10 éves kislány egyetemre félretett pénzét

Szorgosan gyűjtögette a pénzt az egyetemre a 10 éves kislány, ám január 20-án lába kélt a félretett összegnek. Csodás módon kapta vissza!
2024. Január 31.
Gyerek spórolt pénze

Egy 10 éves ekvádori kislány nehéz anyagi helyzetben él a családjával Olaszországban, azt azonban már kisebb korától kezdve tudja, hogy egyetemen szeretne tanulni. Hogy célját elérhesse, már most spórolni kezdett: minden születésnapra és karácsonyra kapott pénzt félretett, hogy a továbbtanulását finanszírozhassa.

Elvitték a malacperselyt

Január 20-án azonban betörtek a család otthonába, míg a kislány röplapbda meccsén játszott, és több dologgal együtt az összegyűjtött pénzét is magukkal vitték a tolvajok.

Történetet hallota egy Milánó közelében élő 77 éves bácsi is, aki gondolkodás nélkül a kislány segítségére sietett: a tanulmányokra félretett, majd ellopott 500 eurónak megfelelő összeget ajándékozott neki.

A jólelkű idős férfi azt mesélte, hogy kisebb korában vele is hasonló történt, ezért tudja jól, mit érez most ez a kislány, aki állatorvosnak szeretne tanulni. A kedves nagypapa már fel is vette a kapcsolatot a családdal, remélve, hogy a kislány soha nem adja fel az álmait!

Nyitókép: Getty Images, Forrás: Via