Család

4 tipp a rendőrségtől, hogy megelőzzük a nyári betöréseket

Szörnyű lehet arra hazajönni a nyaralásból vagy egy jól sikerült családi programról, hogy közben betörők forgatták fel az otthonunkat.
2023. Június 30.
Szomorú nőhöz betörtek

„Ugye, Te sem szeretnél arra ébredni, hogy valaki vésővel kifeszíti az ablakot és betör a lakásodba? Mi sem szeretnénk, hogy bárkinek ilyen kellemetlen élményben legyen része” – írta friss Facebook-posztjában a Magyar Rendőrség, és gyorsan mellékelt is néhány rendkívül hasznos tanácsot a betörések megelőzése jegyében.

  • Mindig zárd be és zárd le az ajtókat és ablakokat, még akkor is, ha csak rövid időre távozol otthonról.
  • Ha szellőztetsz, figyelj arra, hogy csak az erre kijelölt ablakokat hagyd nyitva, és azokat se hagyd felügyelet nélkül.
  • Gondoskodj megfelelő biztonsági eszközökről, mint például minőségi zárak, riasztórendszer vagy kamerák, amelyek elriaszthatják a betörőket.
  • Ha hosszabb időre távozol otthonról, kérj meg egy megbízható szomszédot, hogy figyeljen oda a házadra vagy lakásodra, ürítse ki a postaládát és gondoskodjon a látszat fenntartásáról.

Ha netán mégis megtörtént a baj, innen részletesen megtudhatod, hogyan kérhetsz mielőbb szakszerű segítséget a rendőrségtől.