Gyerek

Fedezzük fel együtt a fővárost és környékét!

Az ősz már csodálatos színekbe öltöztette Budapestet, és az idő sem olyan cudar, így könnyen rávehetjük a családot egy közös kirándulásra. Ha szeretnétek megismerni Európa egyik legszebb fővárosának másik arcát, akkor íme pár tipp!
2014. November 13.

Idézzük meg a mesék világát! – Pál-völgyi barlang

Felejthetetlen élmény vár az egész családra a Pál-völgyi barlangban, ahol bármikor kellemes túrát tehettek a kinti időjárástól függetlenül. Ősi kagylólenyomatokat csodálhattok meg a barlang falain, és azon se lepődjetek meg, ha gyermeketek valamelyik cseppkőben vagy sziklaalakzatban kedvenc mesehősét ismeri fel. A kalandos felfedezőtúrára azért jó melegen öltözzetek fel, hiszen egész évben 11°C körüli hőmérséklet uralkodik a barlangban.

Budapest, II. Szépvölgyi út 162.

Kirándulás vonaton – Széchenyi-hegyi gyermekvasút

A Széchenyi-hegyi gyermekvasút 11,2 km hosszú vonalán hét állomás és két táblás megállóhely található. A gyermekvasút nemcsak különleges élményt jelent kicsiknek és nagyoknak egyaránt, de egyben kiváló kirándulási és kikapcsolódási lehetőség is. Érdemes átszállni például a Zugligeti Libegőre, amely a budai hegyek egyik legérdekesebb látványossága.

Budapest, II. Hűvösvölgy

Teknősnézőben a Naplás-tónál

Kevesen tudják, hogy a XVI. kerületben lévő Naplás-tó, az egyetlen hazai őshonos teknősfajunk, a mocsári teknős élőhelye is. Ősszel még megcsodálható a tó, a környező láprét és a nádas, mely számos védett növény és állatfajnak ad otthont, és kirándulni hívja a fővárosi családokat. A város falain belül sohasem látható madarakat láthattok, és ha kis szerencsétek van, még egy teknőst is lencsevégre kaphattok!

Budapest, XVI. Cinkotai út – Nógrádverőce út

Látogatás a medvék birodalmába – Medveotthon, Veresegyház

Közép-Európa egyetlen medvemenhelye Veresegyház külterületén található. A rezervátumban a barna mackók mellett még farkasok is élnek. A városi állatkertekhez képest itt az állatok a természetes élőhelyükhöz hasonló környezetben otthonosan mozoghatnak, és teljesen megszokták az állandó látogatókat. Az óriási barna ragadozókat testközelből szemlélhetjük, fényképezhetjük, sőt etethetjük is. Igen, erre is van lehetőségünk, hiszen a medveotthon hatalmas fakanalai segítségével saját magunk kínálhatunk finomságokat az éhes maciknak.

Veresegyház, Patak u. 39.

Őszi séta az ország egyik legszebb parkjában – Botanikus kert, Vácrátót

Ha csak arra vágyunk, hogy a természetben, általunk még nem látott növények között sétálva feltöltődhessünk egy kicsit, akkor pakoljunk egy kis elemózsiát a hátizsákba, és irány Vácrátót! Sok olyan növényritkaságot csodálhatunk itt meg, ami az országban egyedül itt található. A minden évszakban lebilincselő látványt nyújtó kertben akár egész napos sétát is tehetünk.

Vácrátót, Alkotmány u. 2-4.