Gyerek

Gyereknapi programajánló

A szarvasi Mini Magyarország interaktív makettpark Gyereknapon is szeretettel várja a kisgyermekes családokat egy mini országjárásra.
2016. Május 27.

A történelmi Magyarország legszebb épületeinek, leghíresebb hajó és vasút makettjeinek kicsinyített másai nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is tartogatnak meglepetéseket. Aki szeretné egyszerre látni a marosvásárhelyi és a kecskeméti cifra palotát, szeretné tudni, hogyan is mutat Vajdahunyad vagy Déva vára, megszólaltatná a Szegedi dóm harangjait vagy kipróbálná a tihanyi visszhangot, mindezt megteheti egy könnyed séta alatt.

A látogatókra újdonságként az egri vár csatajelenete és egy vidám családi fotófal is vár. Kellemes szabadtéri program gyönyörű környezetben az ország legnagyobb arborétumának területén.

Gyereknapi program Budapesten

Idén huszonhatodik alkalommal várja a kicsiket és nagyokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) és Budapest Főváros Önkormányzata, közös, kétnapos, ingyenes gyermeknapi rendezvényére a budapesti Városligetbe. Az 1990 óta évente megrendezett programra idén május 28-29- én kerül sor.

A Gyermekmentő Szolgálat közhasznú karitatív szervezetként fontosnak tartja, hogy a hátrányos helyzetű, rossz anyagi körülmények között élő gyerekek és családjaik belépődíj fizetése nélkül, színvonalas, kulturált programokon vehessenek részt, hiszen sokuknak erre egész évben csak itt nyílik alkalom. A már hagyományos, és a szervezők legnagyobb örömére igen népszerű programra tavaly közel 400 000 gyermek és felnőtt látogatott ki a Városligetbe.

A kétnapos rendezvényen 39 helyszínen, 3 színpadon neves, népszerű művészek, zenészek és egyéb közreműködők várják az érdeklődőket, változatos, minden korosztályt megszólító programokkal.

A Gyermekmentő már május 28-án, szombaton színpadi műsorokkal várja a Ligetbe látogatókat. Saját Gyermekszínpadán (Kis Napozórét) Gubás Gabi, az Aranyszamár Színház és a Réparetekmogyoró Társulat lép fel. Emellett a gyerekek láthatnak katonazenekart, mazsorett bemutatót, interaktív lufihajtogató bohóc show-t, a New Dance World és az Angel Dance tánccsoportokat, valamint a BlinkyBall Kid-Ball csoport bemutatóját.

Május 29-én, vasárnap ugyanitt az Aranyszamár Színház, Malek Andrea, a Madách Musical Táncművészeti Iskola és Szakközépiskola, a MintaPinty és a Réparetekmogyoró együttesek lépnek fel. A Budapesti Operettszínház művészei és a New Dance World táncosai is szórakoztatják majd a gyerekeket.

Ezen kívül az érdeklődők megnézhetik a La Vision artistaduó produkcióját, valamint meghallgathatják László Attila koncertjét.

Gyermekmentő Szolgálat Gyermekszínpada

Kis Napozórét, május 28., szombat 10:00-18:00, május 29., vasárnap 10:00-19:00

A részletes Városligeti Gyermeknapi program megtalálható a www.gyermekmento.hu weboldalon.

Ezek is érdekelhetnek:

  • Itt a Gyerek Sziget himnusza!
  • Tavaly egy kisvárosnyi gyerek tűnt el
  • A játszóház képességfejlesztő hatása
  • Játszóházi etikett: hogy mindenki jól érezze magát!