Gyerek

Gyereknapi programok a Szélforgótól

Gyereknap Pesten, gyereknap Budán, gyereknap Budapest környékén. Gyereknap Szalóki Ágival, gyereknap a Kalákával, gyereknap a Kolompossal és persze az Almával, vonatos gyereknap, állatos gyereknap, sőt! Tűzoltós gyereknap... Lássuk a részleteket!
2015. Május 27.

A gyereknapok klasszikusa, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat által immár 25. éve a Városligetben megrendezésre kerülő Városligeti Gyereknap idén is megszámlálhatatlanul sok programmal vár. A színpadon fellép például a Kiskalász zenekar és a MintaPinty, elámulhattok indonéz és tatár gyerekek táncelőadásain, lesz lovasbemutató, focikupa, kutyás majális, de nem is soroljuk tovább, inkább kattintsatok a fenti linkre a részletes programért.

Vecsésen a gyereknapi hétvégén rendezik meg a III. Bálint Ágnes Mesefesztivált. A sok-sok mese mellett megmászhatjátok az Üveghegyet és átkelhettek az Óperenciás-tengeren, s aki a próbákat kiállja, a végén még ajándékra is lel. A zenés élményeket szombaton a Ghymes, vasárnap pedig Rutkai Bori és bandája biztosítják.

Ahova május 30-án, szombaton mehettek:

Május 30-án a pilisvörösvári Fő térre „költöznek ki” a tűzoltók, visznek magukkal nagy piros autót, tűzoltó eszközöket és az erre vágyó gyerekeket még lánglovagokká is ütik!

Ferencvárosban is szombaton ünneplik meg a gyerekeket, méghozzá nem is akárhogy: Szalóki Ági énekel nekik, Vitéz László a kedvükért még az ördögöt is legyőzi, a Karaván Színház elhozza nekik a Banyameséket, ráadásként pedig ókori játszóházban is kipróbálhatják ügyességüket.

Soroksáron igazi sztárparádéval várják a családokat szombaton. A Molnár-szigeti Tündérkertben rendezett gyereknapon fellép a Makám, Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar, Balássy Betty és Varga Feri, de együtt ünnepel a gyerekekkel Zoli bohóc és bábelőadás is színesíti a programot.

Május 30-án érdemes lesz Szigetszentmiklósra is ellátogatni, mert itt egészen különleges, Nosztalgia Gyereknapot szerveznek, ahol a szülők is visszaidézhetik kedves emlékeiket, amikor bakelitlemezről mesét hallgatnak vagy előkerül a Rubik-kocka.

Csodás kalandok és családi élmény vár rátok a Balatonon is, a gyereknapi hétvégén! Melyik gyerek ne vágyna egy olyan hajókázásra, melynek alkalmával tombolhat egy szuper koncerten, találkozhat Pici Cicával és Maci Kutyával, kipróbálhat rengeteg játékot és értékes nyereményeket is hazavihet? Szombaton várja a családokat a Balatoni Minimax Hajó kétórás eseménye, melynek alkalmával egy csodás, programokkal gazdagított, balatoni hajózáson vehettek részt. Szombatra remek időt jósolnak, érdemes elindulni Siófokra!

Ahova május 31-én, vasárnap mehettek:

Tudjátok miért jó a Vasúttörténeti Parkban gyereknapozni? Mert kis és nagy gyerek egyaránt élvezni fogja. Ezen a napon természetesen az összes interaktív játék üzemel, de emellett is számos program vár a park egész területén. Budapesten gyereknapon összesen két helyen lép fel a nagy kedvenc Alma együttes, ebből a Vasúttörténeti Park lesz az egyik. És ha még ez sem lenne elég, azt is eláruljuk, hogy a Szélforgó is kint lesz itt gyereknapon!

Zeneszerető családoknak egyértelműen a Zeneakadémián a helye: idén első alkalommal rendezik meg a Nagy Liszt-kukac Gyereknapot 6-15 éves gyerekeknek és persze szüleiknek. A program során a kisebbek többek között kiscsoportos Liszt-kukac foglalkozáson vehetnek részt, a nagyobbak pedig a matinékoncerteket élvezhetik. A belépés minden programra ingyenes.

Állatrajongóknak a Noé Állatotthon gyereknapi programját javasoljuk. Miután az összes kis kedvencet végiglátogattátok, a megsimogathatókat megsimogattátok, akkor még várnak rátok a koncertek, a kézműves foglalkozások és a játszótér is.Változatos programmal készül a 18. kerületi Bókay-kert is május 31-én. Itt nézhettek majd Csizmás Kandúr előadást, fellép Gryllus Vilmos és az Apacuka zenekar is.

Egy extra kutyás programot is ajánlunk nektek, ami ugyan nem kifejezetten gyereknapos, viszont imádnivaló vizslákkal sétálhattok együtt Gyömrő határában a 88. Vizslatúra alkalmával. Nem néhány vizsláról beszélünk, hanem akár 200-ról is…. Ha van kutyátok (bármilyen lehet, csak “vizslakompatibilis” legyen), akivel szívesen kirándulnátok egyet vasárnap délelőtt, akkor itt a helyetek. Friss levegő, vizslasimogatás minden mennyiségben és jó hangulat, erre mind számíthattok! Regisztráció szükséges a részvételhez!

További részletek a Szélforgó programajánló oldalon

Forrás: Szélforgó