Gyerek

Gyerekverésre buzdít egy szakkönyv

Vallási kiadók terjesztenek egy könyvet Magyarországon, amelyben részletes eligazítás adnak arra, hogyan verd a gyerekedet.
2017. Április 20.

A könyv Kay Kuzma amerikai szerző Az első 7 év című gyermeknevelési tanácsadó kötete, amelyben egy fejezetben foglalkozik a gyerekveréssel, egészen pontosan részletes technikai tanácsokat ad a szülőknek arra, hogyan verjék meg a gyereküket. A cikk a 444.hu-n jelent meg és Szily László akadt a könyv és az azt terjesztő vallási kiadók nyomára.

A szerző pontokba szedi, hány éves korban és hogyan érdemes ütni a gyereket:

– a verés minden esetben elfenekelést jelentsen

– alkalmanként ne üssünk háromnál többször és mindig mondjuk el a gyereknek, hogy hányszor fogjuk megütni. Miért pont háromszor? “Ha bejelentjük, mennyi lesz, segít saját magunkat kordában tartani.” – írja a könyv.

– minden esetben négyszemközt verjük meg a gyereket

– fakanalat ne használjunk

– 2-7 éves kor között verjük a gyereket (ennél fiatalabbat és idősebbet ne verjünk, méghozzá 2 évesnél fiatalabbat azért ne, mert nem fog emlékezni rá)

– minden verés után azonnal részesítsük szeretetélményben az áldozatot.

A könyvet az Advent Kiadó terjeszti. A könyvkiadó vezetője Egerváriné Kökényes Zsuzsa, a 444.hu-nak azt mondta, hogy Kay Kuzma fantasztikus asszony, és hogy a Szentírás ki is mondja, hogy ne vond meg a vesszőt a te fiadtól. Az újságíró további kérdéséire pedig úgy fogalmazott, hogy “sugárzóan nagyszerű” a könyv “egész mondanivalója” és többször is figyelmeztetett arra, hogy a Bibliában benne van, hogy a testi fenyítés megengedett.

A Bibliában lehet, hogy benne van, csakúgy mint a szemet szemért elv vagy a rabszolgaság intézménye, de Magyarországon a gyermekbántalmazás bűncselekmény. Bár ezt vitatta a könyvet kiadó Vita Plaza Kft.-hez tartozó Nyolc Lépés Alapítvány vezetője.

Egyébként egy tavalyi országos reprezentatív kutatás szerint a magyar felnőttek több mint fele szerint a pofon és az elfenekelés nem számít gyerekbántalmazásnak. A verés – így, általánosságban értelmezve – ugyanakkor a magyarok nagy többsége szerint bántalmazásnak számít.

Kapcsolódó cikkeink:

Újra és újra divatba jön a verés

Ne fordítsd el a fejed!

Forrás: 444.hu/babaszoba.hu