Gyerek

Gyermeknapi programajánló 2018

Május utolsó hétvégéje gyereknap és egyben a fesztiválszezon kezdete is. Számtalan programmal várják idén is a gyerekeket országszerte: koncertek, játékok, színház, mese is lesz a kínálatban. A programok többsége ingyenes.
2018. Május 24.
Gyereknapi programajánló

dm Gyereknap – Vasúttörténeti park, május 26-27.

Május 26-án és 27-én várja a családokat a dm Gyermeknapon a Vasúttörténi parkban. Mind a két napon közlekedési nappal is kibővül a programkínálat. Szombaton fellép az Apacuka zenekar, az Óperenciás Babszínház és az Alma együttes. Vasárnap Szalóki Ági énekel, de lesz Fabula Bábszínház előadás és az Eszter-lánc mesezenekar koncertje is. Elmaradhatatlan program az ugrálóvár, és lehetőség lesz elektromos kishajók vezetésére is. A Vasúttörténeti Parkban utazhatunk kerti vasúton, lóvasúton vagy a sínautón is. A kétnapos rendezvényre 14 év alatti gyerekeknek ingyenes a belépés.

Nyári PagonyFeszt – Petőfi Irodalmi Múzeum, május 26.

A PagonyFeszt cirkuszos-színházas programmal készül, lesz Boribon koncert és találkozhatunk Maszattal. Molnár Piroska Pöttyös néni történetét meséli el. A Budapesti Bábszínház is eljön, ők a Jakab c. előadást hozzák el a PIM-be.

Belépő: felnőtt 1500 Ft, gyerek 800 Ft, családi 2500 Ft (2 felnőtt + gyerekek).

Belvárosi Fesztivál május 27.

Ez az egyik legnagyobb fővárosi ingyenes fesztivál (nem csak gyerekeknek, péntektől több színpadon koncertek lesznek felnőtteknek is). A programok a Szabadság téren lesznek, lesz Pici Piac design vásár, Csilingelő zeneklub, zenei játszóház, állatsimogató, Bartha Tóni bábszínháza, kézműves foglalkozás. Zenél a Kolompos Együttes, a Rutkai Bori Banda. A program mindenkinek ingyenes.

Hatszíntér Teátrum május 26.

Az ingyenes rendezvényen fellép Gryllus Vilmos, Németh Luca bábművész, de lesz bohóc, arcfestő, kézműves programok és eljön a Manócska Társulat is.

Gyermekvasút Hűvösvölgy május 27.

Ezen a napon a 14. év alatti gyerekek a MÁV Zrt. ajándékaként díjmentesen utazhatnak a Gyermekvasúton. Színpadi programok is lesznek: Majorka Színház, Kovácsovics Fruzsi koncert, TÁ-TI-KA hangszeretgető koncert.

Városligeti Gyermeknap – Városliget, május 26-27.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat 1990 óta szervezi Budapest Főváros Önkormányzatával közösen a Városligeti Gyermeknapot. Rengeteg program lesz, többek között sportprogramok, szűrőbuszok, Nemzetek Utcájával, Budapest Art Parkkal (Néprajzi Múzeum és a Magyar Zene Háza izgalmas gyerek- és családbarát programjai) és színpadi programokkal, bemutatókkal. Ingyenes minden program.

Kultúrkúria, Pesthidegkút – május 26.

Max és Móric – a Ciróka Bábszínház előadása, a fergeteges Feak Fusion Cabaret cirkuszi műsora, a Kiskalász zenekar gyermekkoncertje, Lovagi torna, a Tekergőtér, Furfangos csudavilág és a Furagura játszóház, ügyességi és logikai játéktár, kézműves játszóház, valamint hempergő vár is lesz szombaton a második kerületi Kultúrkúriában. A programok ingyenesen látohathatók.

Bikás Park – május 27.

Egész nap ingyenes programokkal készül a Bikás Park, lesz dia mozi, fajátékok, arcfestés, kézműveskedés, állatsimogató, falmászás és fellép a Margaret Island.

MINIVERSUM – NEMCSAK GYEREKEKNEK- május 27.

A MINIVERSUM játékboltban a vonatok és a modellezés kis rajongóinak is sok különleges ajándék közül tudtok választani. A játékboltban bárki vásárolhat, nem szükséges a belépő. Plüss közlekedési eszközök, Brio, Engino, Sylvanian Families, Teamsters, Geomag, Schleich állatfigurák, Faller makettek, Märklin kezdő vonatkészletek, plüssjátékok, kártyák, közlekedési témájú, ismeretterjesztő és mesekönyvek a kínálatban.

Gödöllő – Gödöllő, Alsópark, május 27.

Vízidodzsem, vízicsopper, hintahajó, ládavasút, arcfestés, fa körhinta, ügyességi és logikai játékok, kézműves foglalkozások mellett koncertek is várnak Gödöllőn: fellép a Czutorborsó, a Kispárna zenekar, a Jazzterlánc, a Kalózmese, a Veronaki és a Cimbaliband . Ingyenes minden program.

Székesfehérvár belváros – május 26-27.

Május utolsó hétvégéjén meseerdővé változik Székesfehérvár belvárosa. Az idén hatodik alkalommal megrendezett Hetedhét Játékfesztiválon a játék mellett lesznek koncertek és bábszínház is, többek láthatjuk szombaton a Pulcinella és a varázskút – a Vaskakas Bábszínház előadását, a Jazzterlánc zenekar koncertjét, Vitéz László a világ végén – Fekete Dávid előadását, a Tintaló Társulat előadását. Vasárnap lesz Palya Bea családi koncert, Ördögszántotta hegy – a Bóbita Bábszínház előadása vagy a Klárisok – családi koncertje. Ingyenes!

Budakeszi gyereknap a Mamutfenyőknél, május 26.

Íjász versennyel, játékokkal, kutyás bemutatóval, Katáng koncerttel, és családi számháborúval készülnek Budakeszin. Ingyenesek a programok.

További gyereknapi programokat találsz itt és itt.