Gyerek

Hatalmas örömet szerzett Ferenc pápának egy magyar kisfiú

Amint megtudta, hogy a pápa hazánkba látogat, azonnal készülni kezdett a 8 éves Vince.
2023. Május 05.
Ferenc pápa örül

A magyar kisfiú egy szépen kidolgozott rajzot küldött a pápának, amin épp együtt fociznak. A bekeretezett alkotást Vince édesapja, az egyházi témákkal is foglalkozó szakíró, Gulyás Balázs adta át a Szentatyának, aki egészen meghatódott a gyerekrajzot látva.

Vince ráadásul nem először ragadott ceruzát Ferenc pápa kedvéért, már 6 évesen is küldött neki egy rajzot Jézusról, a mostani azonban talán még azt is felülmúlja. 

– Vince életében a foci az első – mesélte a kisfiú apukája a Blikknek, majd hozzátette, hogy a képen Vince megengedi a pápának, hogy gólt lőjön.

A rajz átadására a Rómából Budapestre tartó repülő fedélzetén került sor, Ferenc pápa legnagyobb meglepetésére: – Kérdezte, hogy ő ezt most tényleg megkapja és meg is tarthatja? Mondtam neki, hogy természetesen… Azt hiszem, gyerekrajzokkal nem nagyon szokták őt meglepni – folytatta a büszke apuka.

Bár Vince nagyon ügyesen rajzol, nem tervezi, hogy művészi pályára lép, sokkal jobban lázba hozza a foci és azt tervezi, hogy egy napon majd a neves PSG csapatát erősíti majd. Amíg erre vár, a Bicskei Torna Club edzőitől tanulja lelkesen a labdarúgás fortélyait.

Nyitókép: Getty Images