Gyerek

Hiába múlt el 5 éves, az anyuka ragaszkodott hozzá, hogy megváltoztassa a lánya nevét

Teljesen véletlenül, egy baráti vacsorán derült fény arra, miért is ragaszkodott annyira az apuka ehhez a névhez. Az anyuka azóta hallani sem bírta...
2024. Január 13.
5 éves kislány

Sokszor hallunk olyan esetről, hogy a szülők megbánják a névválasztásukat, mert az nem passzol a kicsi személyiségéhez. Ilyenkor az egyetlen megoldás a névváltoztatás, amitől a történetben szereplő anyuka sem riadt vissza.

Igaz, ő egész más okból tartotta fontosnak, hogy a lehető leggyorsabban megszabaduljon a kislányának választott névtől…

Kísértett a múlt

A kislány, akinek nevéből egy csapásra kiábrándult az anyukája, 5 éves volt, amikor a szülei részt vettek egy baráti vacsorán. Olyan régi ismerősökkel jöttek össze, akikkel hosszú-hosszú ideje nem találkoztak, így mindenkinek bőven volt mit mesélnie a többieknek.

Amikor rájuk került a sor, büszkén beszéltek arról, hogy közös gyermekük született, akit mindennél jobban szeretnek a világon. Amikor kiejtették a szájukon a kislány nevét, a többiek kezéből majdnem kiesett a villa. Az anyuka nem tudta mire vélni a hirtelen támadt kínos csendet, ezért faggatni kezdte a többieket, mi adott okot a nagy meglepetésre.

Mint elmondták, élete párja sokáig együtt járt egy lánnyal, akit pont úgy hívtak, mint a szerelmük gyümölcsét… A nevet ráadásul az apuka választotta a babának, és hajthatatlanul ragaszkodott is hozzá annak idején, hogy a kicsit így anyakönyvezzék.

Az anyukát teljesen felkavarta a válasz, már csak azért is, mert az elbeszélések szerint a férje még akkor is fülig szerelmes lehetett ebbe a különleges nevű lányba, amikor már ők is együtt voltak, ezt pedig képtelen volt feldolgozni. 

Onnantól kezdve a hideg is kirázta a lányuk neve hallatán, ezért amint lehetett, be is adta a névváltoztatási kérelmet, fittyet hányva arra, hogy a kislányuk már 5 éves is elmúlt. 

Fotó: Getty Images, Forrás: Via