Gyerek

Idén is fagyoskodhatnak a gyerekek az iskolákban a fűtésszezon alatt

Az egekbe szökött energiaárak miatt tavaly korlátozást vezetett be a kormány a fűtésszezonban, idén nem terveznek ilyen megszorításokat.
2023. Október 13.
fűtőtest egy iskolában

Az Eduline mégis arról számolt be, hogy az ország egyes pontjain továbbra is előfordulhat, hogy az általános iskolákban nem lesz több 20, a középiskolákban és egyetemeken pedig 18 foknál.

Mint írják, a Belügyminisztérium szepemberi tájékoztatása szerint nem kell különleges intézkedésekre számítani a közöktatásban, fontos tudni azonban, hogy a vonatkozó kormányrendelet még mindig hatályban van.

Szegeden szigorítanak

A Népszava értesülései szerint a Szegedi Szakképzési Centrum már szeptember végén jelezte az irányítása alatt álló iskoláknak, hogy a szakképzési centrumokban továbbra is szükséges a „szigorú energiatakarékossági intézkedések” meghozatala és betartása, amelyek minden tanulóra, alkalmazottra kötelezőek.

Ennek értelmében a fenntartó elvárásának megfelelően és a hatékony gazdálkodás érdekében szükségessé vált a 2022/2023-as tanévre elfogadott energiamegtakarítási intézkedési tervek aktualizálása és kiadása a Szegedi Szakképzési Centrum összességére.

Ebben az szerepel, hogy a használt helyiségekben a fűtési időszakban a belső hőmérséklet maximum 20 Celsius-fok lehet, emellett megtiltották az elektromos fűtőberendezések használatát, a mikrosütőt, kávéfőzőt vagy a vízforralót pedig csak takarékosan lehet használni.

Nyitókép: Getty Images