Gyerek

Így készíts tökéletes olvasósarkot a gyermekednek

Ahhoz, hogy a gyerek megszeresse a könyveket és az olvasást, az is a segítségetekre lehet, ha sikerül egy hasznos és hangulatos olvasósarkot kialakítani az otthonotokban. Ehhez hoztunk néhány tippet.
2021. Július 27.
Így készíts tökéletes olvasósarkot a gyermekednek (Fotó: Getty Images)

A szülői lét egyik nagyon kellemes, hasznos és izgalmas része a közös olvasás a kisgyermekkel. Legyen szó az akár csak néhány szavas mondatokból álló, rövidke történet elmeséléséről a babának, vagy éppen hogy a már nagyobb, olvasni tanuló gyermek maga próbálkozik a felolvasással, egész biztos, hogy ezek a pillanatok nagyon szép emlékek lesznek.

A mother.ly által összegyűjtött tippek segítenek, hogy egy olyan olvasósarkot alakíthass ki, amit az egész család szeretni fog!

Válaszd ki a megfelelő helyet

A gyerekszoba, a játszószoba, vagy a nappali egyik sarka ideális kiinduló pont.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonPratiksha Tandon (@ahousebythebay) által megosztott bejegyzés

Válassz kényelmes ülőhelyet

Egy nagyon fontos pontja annak, hogy a gyermekedet arra ösztönözd, hogy akár órákat eltöltsön könyvek olvasgatásával, hogy kényelmes ülőalkalmatosságot biztosítasz neki. Egy párkányos ablak alatt kényelmes párnákon, vagy éppen a szoba sarkában kialakított helyen, puha babzsákokon biztosan szívesen időzne! Vagy választhatod akár azt is, hogy egy nagyobb párnát leteszel a földre! Egyszerű, multifunkciós és kényelmes.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonPeachy Parade | by Jess (@peachyparade) által megosztott bejegyzés

Gondolj a tárolásra is

Miután megvan az ülőhely, szükséged lesz egy tárolóra a könyveknek. Jó megoldás például egy olyan polc, amelyen a könyvek nézhetnek borítóval kifelé, hogy a gyermek könnyebben felismerhesse ezeket, és könnyebb legyen a választás.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonMorgan? Livingratefully (@livingratefully) által megosztott bejegyzés

Legyen egyedi, hangulatos, és kényelmes

Tedd személyessé és barátságossá gyermeked olvasókuckóját! Jó ötlet lehet egy sátor, ami olyan érzést kelthet, mintha lenne egy saját kis búvóhelye.

A bejegyzés megtekintése az InstagramonA n d r e a ? ?? (@andrealingjerde) által megosztott bejegyzés

Fontos a világítás

A gyermeked szemeit óvd azzal, hogy gondoskodsz a megfelelő fényforrásról is – legyen szó akár egy ablakról (ügyelve arra, hogy a gyermek véletlenül se tudja kinyitni), akár egy lámpáról, ami remekül bevilágítja a könyvlapokat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon180 SPACES | Interior Design (@180spaces) által megosztott bejegyzés

Töltsd meg a korának megfelelő könyvekkel

A legjobb rész az olvasókuckó berendezésénél, amikor végre a könyvek is a helyükre kerülnek várva a kis olvasót! Fontos, hogy a korának megfelelő könyveket válassz! Ehhez is nyújtunk némi segítséget: Mikor milyen könyvet érdemes olvasni – kor szerinti útmutató

A bejegyzés megtekintése az InstagramonTidy Books – Kid’s bookcases (@tidy_books) által megosztott bejegyzés

Forrás: mother.ly