Gyerek

Így mutatja ki az autista kisfiú a bébiszitterének, hogy szereti

Gabe autizmussal él és nem beszél. De ez nem azt jelenti, hogy ne tudná kimutatni az érzelmeit.
2022. November 14.
Egy mozdulat is lehet kifejező (Fotó: Getty Images)

Könnyfakasztó videó került fel a TikTokra, melyben egy édesanya, Nicolette mutatja meg, hogy mivel fejezi ki fia, Gabe a szeretetét. A videóban szereplő hölgy az autista kamasz egykori bébiszitterre. Már egy ideje nem találkoztak, ám a kötödés és a szeretet annak ellenére is csodásan megjelenik a videókon, hogy Gabe nem beszél. 

@nicolegottesmann1 The first reunion of Gabe and Gaby was so special! Love needs no words! #autism #babysitter #nonverbal #loveneedsnowords #reunited #bestfriends @gaby_rose13 ♬ Inspiring Emotional Piano - Metrow Ar

A legtöbb gyereknek ez könnyen megy, ám Gabe autizmussal él, ráadásul nem beszél, ezért különösen megható, ahogy megsimogatja egykori bébiszitterét.

@nicolegottesmann1 Gabe was not letting her go away again! @gaby_rose13 #autism #autismawareness #nonverbal #gabeandgaby #babysitter @nicolegottesmann1 ♬ original sound - nicolegottesmann

Nemrég egy kutatás arra jutott, hogy több mint száz gén játszhat szerepet az autizmus spektrumzavar (ASD) kialakulásában. A témához köthető eddigi legnagyobb génkutatás eredményei szerint az érintett gének közül néhány az intellektuális képességek hiányával és a késedelmes fejlődéssel is összefüggésben áll – közölték a tudósok. Mások kifejezetten az autizmusra jellemzőek és összefüggnek a társas képességek hiányával is, amely az autizmus jele.

A kiemelt kép forrása: Getty Images