Gyerek

Így teheted el a karácsonyról megmaradt mákot

Ha erre figyelsz, nem lesz avas.
2024. Január 10.
mák
Kép: Getty Images

Mindenkivel előfordult már, hogy a karácsonykor megmaradt mákot eltenné és később használná fel. Mivel a magvaknak magas a zsírsav-tartalmuk, ezért könnyen avasodnak. Hogy ez ne következzen be, megfelelően kell tárolni.  A Nébih Maradék nélkül programja foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat.

– Az oxidációs folyamat lassítása érdekében érdemes légmentesen záródó tárolóban (pl. egy újrahasznált befőttesüvegben, csatosüvegben) tárolni csemegéinket a hűtőszekrényben. Ha hosszabb ideig nem fogjuk felhasználni, akkor pedig a fagyasztóba is betehetjük felcímkézve.

Ez a tárolási tipp igaz a dióra, mandulára, lenmagra, a szezámmagra, és más olajos magvakra is.