Gyerek

Innen tudhatod, hogy a gyerek készen áll a bilizésre

Mik azok a jelek, amelyek arra utalnak, hogy a kicsi felkészült a szobatisztaságra?
2016. Június 17.

Miután legalább hét szakkönyvet elolvastunk és napokig bújtuk a különböző fórumokat, azt gondoljuk, hogy már mindent tudunk a szobatisztaságról. Holott ez közel sincs így, hiszen kezdjük ott, hogy minden egyes gyerek más és más. A mom.me szerzőjének például négy gyereke is van, és mindannyian teljesen máshogy viszonyultak a szobatisztaság kérdéséhez.

Szerencsére van azért néhány jel, amiből már lehet sejteni, hogy készen áll-e a gyerekünk a biliztetésre.

Száraz pelus

Hogyha a pihi idő alatt száraz marad a pelenka, az már egészen biztosan jó jel. Ha lehet, ilyenkor bátorítsuk és dicsérjük meg a gyereket!

Kényelmetlen az összepiszkított pelenka

A szobatisztaságra való felkészültség újabb jele az, hogyha a gyerek már nem érzi jól magát a koszos pelenkában. Remek motiváció is lehet ez, így ezt a jelenséget és az érzését fel lehet használni arra, hogy még könnyebben menjen a későbbiekben a bilizés!

Ha rángatja a pelust

Hirtelen mozdulatokat tesz, és pisilés vagy kakilás közben a pelenkáját rángatja? Akkor ez bizony azt jelzi, hogy kezd egyre tudatosabb lenni, és már nem érzi magát olyan jól ebben a helyzetben. Elő a bilivel!

Érdeklődés a WC iránt

Lehet, hogy hihetetlenül hangzik, de hogyha a gyerek egyre érdeklődőbbé válik a WC iránt, akkor ezt vétek lenne nem kihasználni. Ne zárkózzunk be, hogyha annyira kíváncsi, engedjük, hogy nézze, mi is történik ott, elvégre tőlünk fogja megtanulni, akár utánzáson keresztül, hogy hogyan és mit kell ott csinálni.

Ha már elég volt a pelenkákból

Nem bírod az orrfacsaró szagot, ami jön a használt pelusból? Nem is tudod eldönteni, hogy dühös vagy-e a pelenka látványától, vagy inkább felfordul tőle a gyomrod? Nos, ha betelt nálad a pohár, akkor ideje lépni!

Kapcsolódó cikkek szoptatás témában: