Gyerek

Különleges iskola utáni nassolnivalót kap egy Párizsban élő amerikai anyuka gyermeke

Az anyuka megmutatta az édes nassolnivalót, amit a francia gyerekek uzsonnaként fogyasztanak.
2023. Március 07.
Kép forrása: @isabellebertolami/TikTok

„A francia gyerekeknek nem iskola utáni uzsonnája van. Nekik goûter-juk van – egy édes csemege, ami áthidalja az iskola és a vacsora közti szakadékot” – írta TikTok videójában Isabelle Bertolami (@isabellebertolami) amerikai dietetikus, aki családjával Párizsban él.

Egy tipikus goûter általában süteményből és valamilyen italból áll – jellemzően vízből. Más népszerű goûter-típusok, különösen az otthon szervírozottak a péksütemények, mint a pain au chocolat vagy a pain au lait, vagy egy kis kenyér néhány kocka csokoládéval – írja a French Together alapján a Scary Mommy.

@isabellebertolami French kids don’t have an after school snack…they have a gouter! Remaking this with the REAL classic 🥖 🍫 🧈 #france #paris #snacks #food #fyp #afterschoolsnack #momlife #momsoftiktok #momsover30 #americaninparis #emilyinparis ♬ Oui,Oui,Oui,Oui - Sacha Distel

A videóban Bertolami a goûter-t bagettből készíti, amibe sós vaj és néhány kocka csokoládé kerül.

Az édesanya videója nagyon népszerű lett, 8,8 millió megtekintést ért el TikTok-on. A kommentelők között pedig jó néhányan kifejezték, hogy nekik is nagyon szimpatikus ez a fajta uzsonna, így szívesen lennének francia gyerekek. „Várj… vaj és csokoládé egy friss bagetten? Örökbe fogadsz?” – kérdezte viccesen az egyik hozzászóló.

Akár megkóstoltatod a francia gyerekek iskola utáni nassolnivalóját a te gyermekeddel, akár valami mást csomagolsz neki, az étel mellé érdemes egy kedves vagy humoros üzenetet, rajzocskát is a tízórais vagy uzsonnás dobozba rejtened! Ezzel napközben is emlékeztetheted arra, hogy mennyire szereted, és mosolyt csalhatsz az arcára. Ebben a cikkünkben adunk néhány tippet az uzsisdoboz-üzenetekre!