Gyerek

Javítottak rajta, de még mindig sérülést okozhatnak a csúszdák

A választás előtt gyorsan átadták a csúszdákat, majd mivel sok sérülést okoztak, bezárták, átépítették, ismét átadták és most újra sérüléseket okoztak.
2019. November 05.
Most is sérüléseket okoznak a választás előtt átadott csúszdák (fotó: Sopronyi Gyula / 24.hu)

A XVI.kerületben még a választások előtt gyorsan, mindössze két nappal korábban átadtak egy csúszdaparkot. A csúszdákra rengeteg panasz érkezett, sérüléseket szenvedtek a gyerekek, volt akinek eltört a lába. Ezt követően bezárták a csúszdákat, javítást ígértek. Október 23-án ismét megnyitották a csúszdákat, de úgy tűnik továbbra sem biztonságosak, a 24.hu egy kerületi apát idéz, aki az önkormányzat Facebook- oldalán ezt írta:

Akkor a mai (okt.23.) naptól használhatóak a csúszdák?

Jött is a válasz az önkormányzattól:

igen, lehet használni most már mind a három csúszdát.

Az apa el is vitte a gyerekeit a játszótérre. Majd másnap ezt írta:

Tegnap mi is voltunk két lányommal. Mindkettő megütötte magát. Sok síró gyerek volt! A jobb szélső csúszdán (indulás felől) történtek a sérülések.

Egy október 25-i nyilvános Facebook-hozzászólás az önkormányzat oldalán pedig így szól:

Nem hinném, hogy lassabb lenne, ma is 2 gyerkőc úgy jött ki a csúszdából, nem bírt lábra állni, a térdét fájlalta (remélhetőleg max. rándulás és nem történt nagyobb baj). Az a nagy szerencsém, egyik gyerekem se akar lecsúszni ott.

Október 27-i hozzászólás ugyanott:

A mai napon is minden második gyerek fájdalmakkal, vagy sírva érkezett le, fejüket, lábukat vagy a hátukat, csípőjüket ütötték be a csúszdán belül. A gyerekek elmondása szerint nem az érkezéssel van a baj, hanem a kanyarokban verik össze magukat a gyorsaságtól. Nem biztonságos még mindig! Kedves Önkormányzat! A hiba még mindig fenn áll!!!

Egy harmadik, zárt, kerületi Facebook-csoportból is idéz a lap: egy anyuka a 8 éves fia friss sérüléséről október 26-án: egy hatalmas lila folt fedte a gyerek könyökét: “Én nem hibáztatok senkit, a javítás után saját felelősségre csúsztak a gyerekek. Csak gondoltam, mutatom az eredményét, hogy ti ne járjatok így. Amikor lecsúszott még nem látszódott semmi, csak mondta, hogy beütötte, és fájt. Aztán mára már lilul rendesen.”

Íme egy október 31-i bejegyzés:

“Ma a Reformatusok terén jártunk a csúszdaparkban. Az 5 és fél éves fiam (lentről nézve) a jobb oldalin csúszott. Sokat csúszdázik, ügyes, de nem vakmerő. A közepén, valószínűleg a kanyarban a lendület hasra fordította. Beverte a homlokát és felhasadt a szája. Iszonyat sebességgel vágódott ki a földre, a szájából folyt a vér. Rettenetesen megijedt. Felhívtam később az önkormányzatot, hogy tudják. Annyit mondtak, hogy a másik kettőt már újraépítették, csak ezt nem. Mert erre kevés panasz volt (???). De intézkednek.”

A 24.hu három hete próbálja szóra bírni sikertelenül Kovács Pétert, a XVI. kerület újraválasztott, fideszes polgármesterét, és az önkormányzat jegyzőjét.

A balesetveszélyes csúszdák ügye előkerült az új képviselőtestület múlt heti ülésén. Amikor Vajda Zoltán ellenzéki képviselő előhozta, visszaemlékezése szerint a polgármester azt mondta, hogy nem volt semmiféle kapkodás, állítása szerint a csúszdák már augusztusban elkészültek, szeptemberben tartották a tesztüzemet. És csak azért vártak október 11-ig az átadással, hogy a gyep megerősödhessen.

A rendőrség már nyomozást indított a sérülésveszélyes csúszdapark ügyében. Kovács Péter azt mondta Vajda kérdésére, hogy őt nem kereste még a rendőrség.

Kapcsolódó cikkeink:

Forrás: 24.hu