Gyerek

Készítsetek garázst!

Mi a közös a játékautók, plüssállatok és a mezei pocok között?

Rendkívül gyorsan szaporodnak. Nálunk a játékautók és a plüssök száma a gyerekek születése óta exponenciálisan nő, annak ellenére, hogy időnként elajándékozunk belőlük egy-egy szatyornyit, vagy felajánljuk tombolaajándéknak az oviban, suliban. Bár amilyen szerencsénk van, általában visszanyerjük az összeset, kiegészítve a kollekciót még néhány cuki kis plüssfigurával, vagy gurulni képtelen autóval.

Készítsetek garázst!

Az autók közül különösen azok a termetes járgányok a kedvenceim, amelyek elfoglalják a fél gyerekszobát, és persze a szőnyegen kell belőlük kiállítást rendezni, mert ugye, a polcra, dobozba nem férnek be.

A kis lendkeresekes autókat viszont szeretem, meg azokat a hátrahúzósakat is (vagy ez ugyanaz?) és a matchboxok is tetszenek. Persze, a kisfiamnak ezekből is tekintélyes gyűjteménye van, a kedvenceket pedig fel kell sorakoztatni a parkettán, nem rostokolhatnak a dobozban.

Készítsetek garázst!

Nos, ezek a kis járgányok éjszaka legalább olyan félelmetessé válnak, mint a szőnyegen szétszórt LEGO elemek, azzal a különbséggel, hogy LEGO-k esetén akupunktúrás pontjainkat térképezhetjük fel, és kipróbálhatjuk, hány oktávot tudnánk kiénekelni, persze, ha mernénk bármilyen hangot kiadni az éppen elalvó gyerkőc mellett, a kisautókra lépve pedig egyszerűen dobunk egy hátast, amitől aztán mukkanni sem tudunk egy jó ideig.

Nos, egy ilyen, nem önként vállalt hallgatás után határoztam el, hogy a kedves kis autóknak garázst építünk a gyerekszobában. Ráadásul közben újrahasznosítunk is.

Amire szükséged lesz:

  • gyümölcsös faláda
  • papírgurigák
  • színes papír
  • ragasztó, festék

Készítsetek garázst!

Először a faládát megtisztítjuk a ragasztótól, papírmaradványoktól. Ehhez egy spatula, vagy egy kés lehet a segítségünkre, majd csiszolópapírral simítsuk a felületet.

Készítsetek garázst!

Készítsetek garázst!

A faláda oldalát tetszőleges színűre lefestjük.

Készítsetek garázst!

A papírgurigák oldalára színes papírlapot ragasztunk.

Készítsetek garázst!

A faláda hátuljába, illetve egymáshoz beragasztjuk a gurigákat.

Készítsetek garázst!

És már készen is vagyunk! Beköltözhetnek az autók.

Készítsetek garázst!

Készítsetek garázst!

Rácz Anikó blogját itt éritek el.

Kapcsolódó cikkeink: