Gyerek

Közel háromkarátos gyémántot talált egy hétéves amerikai kislány születésnapi túráján

Igazán különleges születésnapi ajándékot talált a szerencsés hétéves.
2023. Szeptember 12.
gyémánt
(Kép forrása: Arkansas State Parks/Facebook)

Egy szerencsés kislány egy 2,95 karátos aranybarna gyémántot talált egy állami parkban, Arkansas-ben. Az ifjú gemmológus éppen a hetedik születésnapját ünnepelte édesapjával és nagyanyjával a Murfreesboro-ban található Crater of Diamonds State Parkban – írja a park közleménye alapján a CNN.

Aspen Brown szeptember elsejei felfedezése a második legnagyobb az idén, amit a park egy vendége regisztrált – márciusban egy túrázó egy 3,29 karátos gyémántot talált, a közlemény alapján. A kislány a keresésre kialakított terület északkeleti oldalán találta a zöldborsónyi méretű drágakövet.

„Aspen gyémántja aranybarna színű és csillogó fényű. Egy teljes kristály, nincs törött kristálylapja, és az egyik oldalán egy kis rés van, amely a gyémánt keletkezésekor alakulhatott ki” – mondta el a park felügyelője, Waymon Cox, aki szerint ez az egyik legszebb gyémánt, amit az elmúlt években látott.

A kislány nincs egyedül a felfedezésével, a közlemény szerint ugyanis naponta talál egy-két látogató gyémántot a parkban, ahol eddig összesen több mint 75 ezer gyémántra bukkantak. A 37 hektáros terület, ahol drágaköveket lehet keresni, a park szerint egy vulkáni kráter erodálódott felszíne lehet. A gyémántok mellett más drágakövek is előfordulnak a parkban, például ametiszt és gránátkő.

A park megosztott egy bejegyzést is a gyémántról, amiben képeket is mutattak a kislány által talált drágakőről.