Gyerek

Kreatív dekoráció gyerekszobákba

Kis alapterületű lakásban helyet találni egy gyerekbirodalomnak bizony nagy leleményességet igényel. És nemcsak azért, hogy betöltse legfontosabb funkcióit, hanem hogy kellően rugalmasan kövesse az idő múlását.
2014. Augusztus 21.

Mert a gyerek nő, de a lakás nem…

Ízlésre nevelni

Szakemberek szerint magunkkal hordozzuk gyerekkorunk emlékét akkor is, amikor felnőttként életteret választunk magunknak. A szeretett, esztétikus környezet így nem csupán a jelennek szól, hanem a jövőnek is, hiszen a gyerek szépérzékét finoman formálhatjuk általa. Egy pici gyerekszoba is megérdemel például egy igényes, trendi függönyt.

Pinkrajongóknak

Amikor a kislány cseperedik, valamilyen rejtélyes belső késztetésből rajongani kezd a rózsaszínért és a pinkért. Nem éppen pihentető látvány, de van néhány fogás, amivel fogyaszthatóvá tehető. Legyen az egyik fal ennek a színvilágnak a variációiból összeállított, akár maradék tapétákból szabott négyzethálós mintázat. Dinamikus és vidám így az összhatás. Ellenpontozzuk a sok pinket fehérrel: lehet a padló, a puha szőnyeg és az ágykeret is ilyen színű.

Kreatív dekoráció gyerekszobákba

Átmeneti idő

Kreatív dekoráció gyerekszobákba

Kreatív dekoráció gyerekszobákba

Ha a gyerekszobának két eltérő korú lakója van, eljön az idő, amikor az egyik már iskolába jár, a másik viszont még csak játékkal tölti az idejét. A tanulóhely kialakítását azonban meg kell oldani, méghozzá úgy, hogy az bővíthető legyen. Erre az egyik legpraktikusabb megoldás az úgynevezett bakasztal és az arra helyezett munkalap. Tanuláshoz és játékhoz is kényelmes felületet ad, szélességét pedig az adott helyhez igazíthatjuk.A teljes cikk az Első Kislakás magazin aktuális lapszámában olvasható.