Gyerek

Lúdtalptorna videó gyerekeknek – Már heti 3-4 alkalom is hatékony

Nem mozognak eleget a gyerekek, ezért az ortopédiai problémák egy része már gyermekkorban kialakulhat. Ha nem foglalkozunk vele, akkor a problémák felnőttkorban is megmaradhatnak. Ezen segít a lúdtalptorna, amit otthon is könnyen csinálhatunk.
2022. Július 14.
Lúdtalptorna videó gyerekeknek - Már heti 3-4 alkalom is hatékony (fotó: Getty Images)

A lúdtalp vagy a bedőlő boka tünetei kisgyermekkorban nem jelentenek kóros állapotot. A talp akkor kap sokféle ingert, az izmok akkor dolgoznak jobban, ha a gyerekek sokat járnak mezítláb egyenetlen talajon: kavicson, füvön, homokon.

Ha már kialakultak ortopédiai problémák, akkor kezelés és torna nélkül az érintett gyerekek 20-30 százalékánál felnőttkorban is megmarad az enyhe, befelé dőlő bokaszerkezet. Ezért muszáj foglalkozni a problémával.

Ezen segít a Semmelweis Egyetem lúdtalptorna oktatóvideója, ami otthon is könnyen elvégezhető. Érdemes hetente 3-4 alkalommal gyakorolni. A lúdtalptorna megkezdése a megfelelő idegrendszeri érettség elérése után ajánlott, a gyermekek általában 3-5 éves kortól képesek tudatosan közreműködve elvégezni a gyakorlatokat.

Forrás: Semmelweis Egyetem