Gyerek

Már 3 évesen olvasni tanulnak a gyerekek

Egy friss kutatás során szerint sosincs elég korán ahhoz, hogy olvasni kezdjünk a gyereknek. A kicsik ugyanis már 3 éves kortól elkezdik az írás-olvasás elsajátításának bizonyos lépéseit - derül ki a friss kutatásból.
2017. Augusztus 28.

A felmérés során 179 amerikai gyereket vizsgáltak, akiknek életkora 3 és 5,5 év között alakult. „Eredményeink egyértelműen azt mutatják, hogy a gyerekek már akkor megkezdik összerakni azt, hogy melyik betű melyik másik betűvel áll együtt gyakran, mielőtt elsajátítanák azt, hogy melyik betű melyik hangot képviseli” – mondja a kutatást vezető Rebecca Treiman, a Washington University munkatársa.

Az, ahogyan a gyerekek a betűkombinációkat s a hozzájuk kapcsolódó hangokat megértik és összehangolják, hamarabb kezdődik, mint hinnénk – éppen ezért a szakemberek szerint soha nem késő elkezdeni az olvasást a gyerekekkel, gyerekeknek. Ha erre 3 és 5 éves kor között sor kerül, a gyerek sokkal inkább nyitott lesz az olvasásra, és kisebb a valószínűsége annak, hogy ezzel problémái lesznek.

Kapcsolódó cikkeink:

Van értelme korán megtanítani olvasni a gyereket? Vekerdy válaszol

Mindjárt tudok olvasni!

Forrás: Medipress