Gyerek

Másfél év kellett hozzá, hogy képes legyen megírni a levelet meg nem fogant gyermekének

Megkönnyeztük ennek a "lélekben anya" embernek a történetét.
2023. Május 26.
tinka gyermektelenség
Fotó: Getty

A Hoztam e világra projektben nők mesélik el gyerekvállaláshoz, anyasághoz való viszonyulásukat, anyává válásukat, jellemzően szüléstörténetüket. Tinka videója annyiban eltér a legtöbb felvett beszélgetéstől, hogy épp arról szól, hogyan nem válik valaki anyává. Ám úgy gondoljuk, így is a témához tartozik ez a videó. Tinka sorsa is a bennünk élő szülőről szól, még ha másképpen is, és nagyon fontos kiegészítése más nők anyasággal kapcsolatos megéléseinek.

Minket nagyon megérintett az, ahogyan ő képes beszélni erről a nehéz témáról, a nem maga-választotta gyermektelenségről – van olyan része a meséjének, ahol bizony összeszorult a torkunk.

Sok oka (nem csupán egészségügyi) lehet annak, ha egy nő élete így alakul.

Szüleinkkel való viszonyunk, párkapcsolati küzdelmeink, saját személyiségfejlődésünk… mind-mind befolyásolhatják ezt. És igen, van olyan is, hogy minden klappol, csak már későn.

Kívánjuk mindenkinek, hogy tudjon megnyugodni egy ilyen végkimenetelben is, találjon örömöt, teljességet az életben gyermek nélkül akár, bármi miatt alakult is így. Még ha volt is olyan szakasz, amikor nagyon vágyott rá.

Tiszteljük Tinkát, és köszönjünk neki, amiért feltárta lebensőbb érzéseit ezzel kapcsolatban.