Azok is szeretik, akik nem barátai a sütőtöknek
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) élelmiszerpazarlás ellen küzdő, Maradék nélkül programjának Facebook-posztjában egy különleges receptet osztott meg arra az esetre, ha nem sikerült ízes sütőtököt vásárolnunk. – Ilyenkor jó, ha nem a kuka felé indulunk vele azonnal, hanem felhasználjuk olyan receptekhez, amikbe szinte láthatatlanul tudjuk belecsempészni!– írja a Maradék nélkül.
Gyors, egyszerű recept
Hozzávalók:
- 250 g sütőtök püré
- 70 g növényi olaj
- 13 g citromlé
- 150 ml tej
- 1 tojás
- 280 g liszt
- 150 g cukor
- 12 g sütőpor
- só
- mézeskalács fűszerkeverék vagy fahéj
- maradék diákcsemege vagy csoki
Elkészítés:
A sütőtököt leturmixoljuk.
A nedves hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
Egy másik nagy tálban keverjük össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük hozzá a nedveseket. Ha van megmaradt csokink vagy diákcsemegénk, keverjük azt is a masszához.
Öntsük a tésztát egy kiolajozott formába, simítsuk el a tészta tetejét, és süssük 180°C-on 55-60 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz. Tűpróbával ellenőrizzük az 50. perctől.
Hűtsük ki és szeleteljük tetszés szerint.